Ce Este Internetul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intr-o definitie foarte succinta am considera Internetul ca fiind o retea in continua crestere de retele de calculatoare (retele locale - LAN - Local Area Network si retele pe arii extinse WAN - Wide Area Network). E-mail-ul sau posta electronica reprezinta cea mai utilizata si populara aplicatie a Internetului.

Ea permite utilizatorilor sa comunice si sa transmita informatii altor utilizatori indiferent de localizarea geografica si de fusul orar la o viteza remarcabila, astfel incit un e-mail poate ajunge pe cealalta parte a globului in citeva minute si chiar mai putin! Prin e-mail se pot transmite orice tip de date (text, sunet, grafica, video). O adresa de e-mail va arata intotdeauna de forma nume utilizator@adresa calculator. De obicei numele de utilizator se poate alege, insa adresa calculatorului este data de serverul unde se gaseste casuta postala. Cele 2 parti ale adresei sunt despartite prin simbolul @ (se citeste at -la). Prima parte contine identificatorul utilizatorului dupa cum este el inregistrat pe calculatorul unde este creata casuta postala, iar a doua parte (cea de dupa @) reprezinta informatiile de identificare in Internet a calculatorului unde se afla casuta postala. De exemplu adresa ion ion@univ. ro inseamna casuta postala a utilizatorului Ion Ion aflata pe calculatorul univ. ro b) Liste de discutii (discussion lists) care permit participarea la discutii si schimburi de informatii in grupuri profesionale Listele de discutii (mailing lists) reprezinta o forma de comunicare a informatiilor intre persoane din ce in ce mai populara. O astfel de lista contine adresele de e-mail ale unor utilizatori.

Un mesaj primit pe adresa listei este difuzat automat tuturor membrilor listei. Datorita faptului ca cea mai mare parte a utilizatorilor Internet folosesc cu preponderenta e-mail-ul, si datorita costurillor de conectare la Internet, a rezultat necesitatea de organizare a unor grupuri de discutii intre aceste miloane de utilizatori, grupuri care sa se bazeze pe o distributie selectiva a e-mailurilor. Astfel un utilizator se poate abona (de obicei gratuit) la una din listele de discutii din domeniul care il intereseaza, urmand sa primeasca zilnic (sau saptaminal - dupa cum decide) zeci de scrisori pe tema respectiva care reprezinta discutiile din grup. Aceste scrisori pot fi citite, se pot pastra sau sa li se raspunda pe adresa privata ori pe adresa grupului continandu-se astfel discutia. Majoritatea listelor de discutii gratuite permit abonarea si dezabonarea la lista respectiva prin trimiterea unui simplu e-mail gol (adica fara sa aiba ceva scris la subiect sau in corpul mesajului) la o adresa specifica. c) Grupuri de stiri (Newsgroups) care permit consultarea sau participarea in grupuri de stiri publice Grupurile de stiri (grupuri de discutii sau forumuri de discutii) reprezinta largi sisteme de comunicare prin care persoane avand diverse preocupari si pasiuni schimba informatii, discuta pe baza ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ce Este Internetul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 782 cuvinte
Nr caractere:
9 692 caractere
Marime:
18.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
internet, informatii
Predat:
la liceu
Sus!