Câteva noțiuni despre sistemul de operare Windows, ferestre, butoane, bară de navigare

Extras din referat Cum descarc?

Fiecare aplicatie ruleaza intr-o zona dreptunghiulara numita fereastra de aici si numele sistemului de operare WINDOWS = FERESTRE.
Iata o fereastra: Bara de titlu = aici este afisat numele aplicatiei sau al documentului deschis in fereastra; in fereastra activa bara de titlu este afisata in alta culoare decat la ferestrele inactive; Titlul ferestrei = este afisat in bara de titlu; in functie de tipul ferestrei, poate fi numele unei aplicatii, al unui dosar, al unui fisier, etc.
Bara de meniuri = lista cu titluri de meniuri disponibile; meniurile sunt liste de comenzi care actioneaza in aplicatia sau documentul deschis in fereastra; Bare de unelte (toolbar) = o bara cu butoane, sub bara de de meniuri; butoanele contin scurtaturi ale unor comenzi care pot fi executate si din meniuri; pot fi actionate numai cu mouse-ul; pot fi activate/dezactivate din meniul VIEW cu comanda TOOLBAR; Bara de stare (Status Bar) = este afisata in partea inferioara a ferestrelor de aplicatii si contine mesaje scurte referitoare la actiunile din aplicatie (de exemplu, o explicatie cu privire la comanda de meniu selectata); Butonul meniului de control = este in extremitatea stanga a barei de titlu a ferestrei; deschide Meniul de Control, in care sunt comenzi pentru manipularea ferestrei; Butonul de inchidere (X) = inchide fereastra; daca in fereastra este in executie o aplicatie, aplicatia va fi terminata, iar daca este un document, documentul va fi inchis; Barele de navigatie = apar automat atunci cand continutul ferestrei depaseste dimensiunile acesteia; pot fi orizontale sau verticale.
Taskbar-ul In partea dreapta a taskbar-ului este zona pentru configurare. Aici sunt pictograme pentru configurarea unor elemente ale sistemului.
Casutele de validare: Show small icons in Start menu afiseaza icoane mici in meniul de Start; Butoanele de comanda: OK executa comanda inchizand fereastra (sau apas tasta Enter); CANCEL inchide fereastra fara a executa comanda (sau apas tasta Esc); APPLY aplica setarile facute fara a inchide fereastra.
Redimensionarea Taskbar-ului: agat si trag, cu mouse-ul sub forma, de frontiera taskbar-ului. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Cateva Notiuni Despre Sistemul De Operare Windows Ferestre Butoane Bara De Navigare
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!