Calculatorul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Memoria conventionala-este cea mai importanta si contine:interpretorul de comenzi,zone de sistem ce tine evidenta fisierelor deschise,cererile de configuratii specifice,rutinele BIOS.

Memoria superioara-contine o parte din rutinele BIOS,zona care stocheaza elemente ale imaginilor inainte de a fi afisate pe monitor (este vorba de partea video RAM),zone nefolosite ce pot fi ocupate de drivere(sunt programe speciale care suplimenteaza sistemul BIOS asigurand interfata cu unele periferice.Driverul furnizeaza sistemului de operare informatia de care are nevoie pentru a functiona cu un anumit dispozitiv,zonele nefolosite pot fi ocupate de program rezidente.

Acestea sunt programe accesorii sau sau utilitare destinate sa ramana permanent in memorie.

Memoria expondata-nu poate fi folosita in rularea programelor cid oar ptr stocarea datelor cu care aceasta lucreaza.Mem expandata poate fi accesata direct de sistemul de operare utilizand un driver de mem. expandata.

Memoria extinsa-este memoria care se afla deasupra granitei de 1 MB si pt. utilizarea ei este nevoie de un driver special.

TIPURI FUNCTIONALE ALE MEMORIEI RAM:

-Mem. CACHE

-Mem. video

-Mem. tampon pt. imprimata

-Mem. CMOS

Memoria CACHE sau imediata

Deoarece memoria ram nu poate elibera datele in itmul procesorului apare un gol al timpilor de calcul.

Principiul mem.cache consta in a interpune intre processor si memoria RAM,o mica memorie extreme de rapida cu timpi de acces f mici.

In aceasta mem. se vor depune instructiunile si datele cel mai frecvent utilizate de processor.

Modul de gestionare al info. Se poate face in 2 feluri:

-utilizand principiul FIFO -cf acestuia ,din memoria cache se sterg datele existente in ordinea vechimii ptr. A putea memora date noi.

-utilizand principiul LRU.Va sterge acele date care au fost mai rar utilizate.

MEMORIA VIDEO-permite afisarea pe ecran a unei grafici video complexe.Rolul este de a maximize .Memoria video trebuie sa fie f rapida si sufficient de mare.

MEMORIA TAMPON PTR IMPRIMANTA -rep zona de memorie unde se stocheaza datele ce urmeaza a fi tiparite.Ele raman aici pan ace imprimanta le poate prelua.

MEMORIA CMOS -este o memorie ram semipermanenta ce stocheaza principalii parametric de configuratie bios.Aceasta memorie contine informatii referitoare la:

-caracteristicile hard disk-ului,data si ora sistemului,unitatile floppy,dispozitivul de afisare,tastatura,parola sistemului.

MEDII DE STOCARE A INFO.DISCURILE MAGNETICE

Discul magnetic-este format dintr-un platon de mat. plastic(discheta)sau dintr-un metal dur .

Stocarea datelor se caracterizeaza prin 2 el:o tehnologie de cit.si un mecanism de acces rapid la date.

Discurile-sunt medii de stocare ce permit accesarea directa a oricarei date inregistrate fara a parcurge inf. Anterioara.

Suprafata de inregistrare este impartita in cercuri concentrice numite piste.Acestea se memoreaza din ext. catre int. si se numeroteaza la fel incepand cu O.Pistele sunt impartite in sectoare,sectrul O de pe fiecare pista este utilizat ptr. identificare sin u ptr stocarea de date.

Pistele care se afla la aceeasi distanta de centrul de pe ambele fete formeaza un cilindru.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Calculatorul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 332 cuvinte
Nr caractere:
13 238 caractere
Marime:
16.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
memorie, monitor
Predat:
la liceu
Sus!