Alte mecanisme de salvare a stării în C

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Reprezinta pagina web pe durata unei executii pe server. La fiecare request al unei pagini aspx, asp. net compileaza fisierul si creaza un obiect Page care va fi container pentru toate controalele.

User informatii despre vizitatorul curent ViewState un dictionar care contine informatii despre starea controalelor si care este actualizat intre request-uri Page.

Request contine informatii despre cererea HTTP. Cateva proprietati utile ale acestui obiect sunt: QueryString colectie care contine parametrii trimisi prin url UserAgent browserul folosit UserHostAddress ip-ul vizitatorului Obiectul Page.

Request este de tipul HttpRequest.

Page.

Response ofera acces la anumiti parametri ai raspunsului HTTP care va fi furnizat browserului. Spre exemplu: MIME-Type, Cookies. Alte metode utile sunt: Response. Write si Response. Redirect. Web Forms, Web Controls Este un model imbunatatit al formularelor HTML.

Fiecare pagina aspx trebuie sa contina un , in care vor sta toate controalele.

Controalele asp. net se scriu asemanator controalelor HTML.

Ele au atributul runat= server. Acest atribut va spune serverului ca acela este un control asp. net si va ajuta la interpretarea lui. Tagurile au nume care incep cu asp: . Exemplu: Acest tag va determina crearea unui membru de tipul System. Web. UI. WebControls. TextBox, numit TextBox1, in clasa care sta in spatele paginii aspx si care deriva din System. Web. UI. Page.

In momentul in care se va randa continutul HTML ce va fi servit clientului, pentru acest control va fi creat un . Continutul HTML care va fi randat nu este controlat de programator. Acest lucru constituie un avantaj major (din cauza diferentelor dintre browsere). Exercitii: Sa se creeze o pagina care afiseaza o matrice de checkbox-uri. La apasarea unui buton se va crea o matrice de radio butoane care va avea selectate aceleasi valori ca matricea de checkbox-uri. Matricele sunt patratice si numarul de linii/coloane este dat ca parametru in query string.

Sa se creeze o pagina care permite selectarea atributelor unui buton si schimba infatisarea acestuia. Atributele sunt: culoare, dimensiune, stilul bordurii. Culoarea se va alege dintr-un tree-view, dimensiunile se citesc din doua textbox-uri, iar stilul bordurii se alege dintr-o lista radio. La selectarea unei culori se schimba automat culoarea butonului. La fel si pentru celelalte atribute.

Sa se afiseze o pagina cu un calendar. La selectarea unei date din calendar, va aparea intr-un label data selectata. Intr-un alt label se va afisa numarul de postbackuricare au fost facute pe pagina.

Sa se creeze un FileExplorer pentru directoarele din aplicatia curenta. Sa se permita uploadarea unui fisier in directorul curent si downloadarea fisierelor.

Modelul de executie al paginii in asp. net Initial, handlerul cauta in cache sa vada daca exista o ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alte Mecanisme De Salvare A Starii In C
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 652 cuvinte
Nr caractere:
9 771 caractere
Marime:
39.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!