Vinul a fost intotdeauna considerat o bautura deosebita.
De aceea, trebuie savurat pe indelete, nu ,,dat peste cap", astfel incat, progresiv, sa-i simtim nuantele
gustative, consistenta, miresmele, si sa ne bucuram din plin de aceasta adevarata ,,impartasire".
Insa sa nu ne pieredem in detalii inutile... Putem recunoaste vinul ce ni se potriveste doar dupa miros... Insa degustarea face diferenta!...
Prin degustre se intelege actul constient prin care calitatea si caracterul vinului sunt evaluate sub amprenta amanuntului si urmareste incontestabil identificarea acestuia.
Pentru toate astea avem nevoie de dragoste pentru vin.... Trebuie insa retinut ca fiecare vin isi are viata sa, putand atinge varsta pe care si-o asigura cu desavarsire prin caracteristici si arome bine alese. Datorita unei alegeri bune a aromelor si un strop de intuitie, vinurile se mentin in topul placerii. printre producatorii de vin alb se numara si : Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon, Cramele Recas si Domeniile Tohani.
Prezentarea proiectului :
Vinul alb
Vinurile albe se obtin din soiuri albe sau negre cu mustul necolorat si culoare alb-verzuie, cu aroma specifica tipului de vin. Culoarea evolueaza spre galben-auriu, pe masura maturizarii si invechirii acestor vinuri.
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.