Utilizarea Ciupercii Aspergillus Niger

Extras din referat Cum descarc?

Aspergillus niger
Aspergillus niger este o ciuperca si unul dintre cele mai comune specii din genul Aspergillus.
Se gasesc in sol si sunt larg distribuite geografic, fiind observate intr-o gama larga de habitate, deoarece ele pot coloniza o mare varietate de substraturi. 
Este de obicei responsabila pentru mucegaiul negru intr-o varietate de fructe,legume si cereale.
Ea produce metaboliti toxici care afecteaza in primul rand plantele, dar se poate raspandi de asemenea, la om prin inhalarea sporilor sau ingerarea plantelor infectate.
Aspergillus niger
Desi ciuperca poate fi daunatoare pentru oameni si plante, are, de asemenea, utilizari benefice,precum:
Utilizari in industria alimentara:
Ajuta la producerea unor enzime:amilaze, amiloglucozidaza, celulaze, lactaza, invertaza, pectinaze
Producerea de acid citric si acid gluconic
3. Obtinerea ceaiului pu-erh
1.Producerea de enzime
Multe enzime utile sunt produse cu ajutorul fermentatiei industriale de A. niger.
Aceste microorganisme au capacitatea de a produce in general un complex enzimatic hidrolitic,care ofera mai multe avantaje fata de sursele de enzima de origine animala sau vegetala, datorita  posibilitatilor de a se dezvolta si produce enzime pe medii de cultura ieftine, in instalatii speciale.
Enzimele produse de microorganisme sunt utilizate in industria alimentara pentru bioconversia unor substante in altele, dar si in alte scopuri (imbunatatirea calitatii produselor alimentare, cresterea capacitatii de conservare, cresterea digestibilitatii prin hidroliza enzimatica,indepartarea compusilor nedoriti din materiile prime sau produse alimentare, imbunatatirea tehnologiilor de prelucrare a produselor alimentare in sensul simplificarii, scurtarii procesului tehnologic si micsorarea costurilor energetice etc 
Amilazele sunt enzime din clasa hidrolazelor,ele catalizeaza reactia de hidroliza a legaturilor ? glicozidice din amidon,glicogen sau alte poliglucide,cu formare de dextrine,maltoza,glucoza.Avem 3 tipuri de amilaze:?-amilaze,?-amilaze,?-amilaze.
Amiloglucozidaza este o enzima care degradeaza amidonul pana la glucoza. In practica, se prefera folosirea amiloglucozidazei fungice obtinuta din Aspergillus niger si Aspergillus delemar, cea din A. niger avand o stabilitate termica mai buna. Efectele acesteia asupra volumului painii sunt mai bune decat cele ale ?-amilazei, iar combinatia amiloglucozidaza - ?-amilaza bacteriana previne instalarea lipiciozitatii miezului. SAN Extra L este o amiloglucozidaza produsa prin fermentarea submersa a unei tulpini de Aspergillus niger modificata genetic. SAN Extra L este folosit in industria alcoolului pentru zaharificarea plamezilor care contin amidon lichefiat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Ciupercii Aspergillus Niger.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!