Utilizarea Aditivilor Alimentari in Prelucrarea Carnii

Extras din referat Cum descarc?

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri in Romania este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce inseamna ca, in fiecare zi, un roman mananca cam 28-30 de grame de produse din carne. Anul trecut, media tarilor europene mergea catre aproape 100 de grame consumate zilnic. Totusi, diferenta este data de calitatea semipreparatelor romanesti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta si pentru ca romanii nu se arata preocupati de ce pun in farfurie.
Aditivii in carne si produsele avicole 
Oamenii au utilizat aditivi alimentari de mii de ani.. Astazi despre substantele 2800 sunt utilizate ca aditivi alimentari.Sare, zahar, sirop de porumb si sunt de departe cele mai utilizate pe scara larga aditivi in produsele alimentare in aceasta tara. 
Istoria de aditivi alimentari 
In vremuri preistorice, oamenii pesterilor aveau carne afumata cu un gust mai bun. In regiunile de coasta, omul primitiv ud, probabil, pastrau produsele alimentare, inclusiv carne si pasari de curte, in apa de mare pentru a o aroma mai bine si pentru conservare.. Comertul cu condimente intre Asia, Orientul Mijlociu, si Europa a inflorit pentru ca publicul a cerut arome condimente ce pot fi adaugate la produsele alimentare. Primii exploratori s-au dus in cautare de sare si condimente, iar romanii au fost bogat pl atiti pentru rascumparare de sare si condimente. Stramosii nostri au descoperit ca mari cantitati de zahar au ajutat la pastrarea fructelor. 
Ce este un aditiv alimentar? 
. "Aditiv alimentar" este definit de catre Food and Drug Administration (FDA) ca orice substanta folosita pentru a oferi un efect tehnic in produsele alimentare. Utilizarea aditivilor alimentari a devenit mai important in ultimii ani, datorita cresterii productiei de preparate, prelucrate, si alimente condimentate. Aditivii sunt folositi pentru aroma si recurs alimentar, prepararea si prelucrarea, prospetimea si siguranta in acelasi timp, consumatorii si oamenii de stiinta au ridicat intrebari cu privire la necesitatea si siguranta acestor substante. 
Cine Monitoarizeaza sigurantei aditivilor alimentari? 
Inainte de orice substanta care poate fi adaugata la produsele alimentare, trebuie sa fie evaluata intr-un proces de aprobare strict. Siguranta alimentara si de Serviciul de Control (FSIS) al Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) imparte responsabilitatea cu FDA pentru siguranta aditivilor alimentari utilizati in carne, carne de pasare, oua si alte produse.Toti aditivii sunt initial evaluati de siguranta de catre FDA. 
Atunci cand un aditiv este propus pentru utilizare intr-o carne, carne de pasare, oua sau produse, siguranta sa, functia tehnica, si conditiile de utilizare trebuie sa se evalueaza de asemenea de de FSIS, in conditiile prevazute in actul de inspectie Carne federal, Pasari de curte Produse de inspectie Actul, produse din oua Actul de inspectie, si reglementarile conexe. Desi FDA are autoritate in ceea ce priveste siguranta aditivului, FSIS poate aplica standarde mai stricte chiar sa ia in considerare caracteristicile unice de carne, pasari de curte, si produse din oua. Cu cativa ani in urma, de exemplu, a fost solicitata permisiunea de a folosi acid sorbic in salate de carne.Desi acidul sorbic a fost aprobat ca un aditiv alimentar, permisiunea pentru utilizarea in salata de carne a fost refuzata deoarece o astfel de utilizare ar putea masca alterarea cauzata de microorganisme care provoaca boala ALIMENTARE. 
FDA si FSIS revizuire continuu regimul de siguranta al aditivilor aprobat, bazate pe cele mai bune cunostinte stiintifice, pentru a determina daca aprobarile ar trebui sa fie modificate sau retrase. 
De ce sunt aditivii alimentari reglementati? 
In prima parte din primul secol in America, oamenii au trait in afara terenului. Produsele alimentare au crescut improprii lor sau le-a cumparat de la cunostinte si de la persoanele de incredere.Nu a fost nevoie de legi pentru siguranta alimentelor. Ca tara a crescut si a devenit mai industrializate, numarul de persoane care au produs propriile lor alimente a scazut drastic. Prin urmare, natiunea depindea de industria alimentara aparuta recent sa produca si sa distribuie hrana. Din pacate, in cursul lui 1850, a existat lipsa de onestitate in ceea ce priveste adaugarea de substante in produsele alimentare. 
Primele eforturi de a adopta legi care sa reglementeze produsele alimentare au fost legile de stat .Prin urmare Legea federala privind produsele alimentare a fost din 1906 Federal Food and Drug Act. Aceasta a stabilit cadrul de reglementare a alimentelor si a declarat ca este ilegal sa-si vanda alterate alimentele si drogurile in comertul interstatal. Aceasta enumera si substante chimice care au fost ilegale pentru a fi adaugate in produsele alimentare, cum ar fi de foraj sau formaldehida. Legea a avut impact slab in aceea ca nu a fost nici o metoda de punere in aplicare si nici o pedeapsa. 
In 1938, Federal Food and Drug Act a fost revizuita prin a tine seama de schimbarile in domeniul stiintei medicale si tehnologia alimentara, si a fost redenumita Federal Food, Drug, cosmetice and ACT. Printre numeroase dispozitii ale legii a fost o cerinta pentru veridica etichetare a aditivilor. 
Cand au inceput Regulamentele aditivilor alimentari? 
Din 1958, aditivi alimentari modificarea Federal Food, Drug, cosmetice si prevazute de Actul de primele regulamente specifice de aditivi alimentari. Aprobarea aditivilor alimentari noi a fost necesara inainte de a putea fi comercializate, iar responsabilitatea pentru a dovedi siguranta lor a fost introdusa de producator. 
Pentru a utilizarea sau scoaterea pe piata a unei substante care urmeaza sa fie utilizata ca un aditiv alimentar, o companie trebuie sa depuna mai intai o petitie la FDA subliniind teste care dovedesc ca substanta sa fie in siguranta in conditiile de utilizare propuse. In cazul in care este aprobat ca fiind in siguranta in conditiile de utilizare propuse, FDA prevede in regulamentele sale, tipuri de alimente ce ar putea fi utilizate in industrie, si cum pot fi utilizate. 
Aditivii sunt scutiti din procesul de aprobare? 
Aditivi alimentari ,Amendamentul scuteste de doua grupe de aditivi alimentari de la testarea de FDA si procesul de aprobare.Una este pe lista de substante cunoscute ca "recunoscute in general ca fiind sigur" (GRAS). Acest grup include o varietate de substante, de la aromele utilizate frecvent si condimente pentru a fi fosfati si caragenan. Aceste substante sunt considerate inofensive in conformitate cu conditiile prescrise de utilizare a substantelor. Extinse trecut utilizarea acestor nu a prezentat niciun efect nociv cunoscut.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Aditivilor Alimentari in Prelucrarea Carnii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!