Transportul și Stocarea Peștelui în Stare Vie

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
Transportul pestilor 2
Factorii care influenteaza transportul pestilor 2
Metode de transport 4
Stocarea pestelui 6
Bibliografie: 6


Extras din referat Cum descarc?

Transportul pestilor
Managementul sistemelor aquaponics presupune, printre altele, reducerea pierderilor in acvacultura iar transportul pestilor, atat in faza de aprovizionare cu puiet sau icre cat si in faza de livrare a productiei catre beneficiari implica riscul aparitiei mortii unui numar mare de pesti. Pentru minimizarea acestui risc trebuiesc indeplinite cateva operatii, pe care le voi prezenta in continuare.
Factorii care influenteaza transportul pestilor
- Specia
Practica in acest domeniu arata ca, pe durata transportului comportamentul speciilor de pesti este diferit in functie de cantitatea de oxigen dizolvat, densitatea pestilor per unitatea de volum de apa, s.a.
- Starea de sanatate
Doar exemplare sanatoase pot fi transportate, nu doar pentru a evita riscul raspandirii bolii ci si pentru a elimina riscul mortii exemplarelor bolnave pe durata transportului. Pestii suferinzi sau ale caror branhii sunt necrotice sau deteriorate nu vor supravietui la durate mari ale transportului, chiar si daca densitatea lor, per unitatea de volum de apa, va fi mica.
- Marimea
Marimea si varsta pestilor influenteaza metoda si tehnologia de transport. Astfel, spre exemplu (Berka, 1986) 25 kg de pastrav de 250 g/buc au acelasi consum de oxigen ca 20 kg de 18g/buc, 17 kg de 5,3g/buc si 12 kg de 0,5 g/buc.
- Stresul si procesele biochimice
Stresul apare datorita manipularii si conditiilor de transport. El se poate manifesta pe durata transportului sau mai tarziu. 
Transferul pestilor din bazinele de cultura in ambalajele de transport produce cresterea activitatii acestora si implicit a consumului de oxigen, care devine de 3-5 ori mai mare decat in conditii obisnuite in primele ore de captivitate si scade pe masura ce se obisnuiesc cu noile conditii. 
Un alt factor de stres il constituie calitatea necorespunzatoare a apei in care sunt transportati. Astfel, daca puietul care a fost crescut intr-o apa cu continut ridicat de calciu este transportat intr-o apa acida, va suferi un soc osmotic important.
- Calitatea apei
Mentinerea unei concentratii a oxigenului dizolvat de minim 5 mg/l este este suficienta pentru a preveni stresul. Capacitatea pestilor de a prelua si utiliza oxigenul din apa depinde de toleranta la stres a speciei, temperatura apei, pH-ul, concentratia de CO2, concentratia produselor metabolice (amoniac, nitriti, etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul si Stocarea Pestelui in Stare Vie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!