Top 10 Alimente Modificate Genetic

Extras din referat

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei.
Astfel ca temerile in privinta efectelor pe termen lung a alimentatiei populatiei umane sau a diferitelor categorii de animale de ferma cu plante generic denumite astazi GMO (Genetic Modified Organisms) sau OMG (organisme modificate genetic) sunt tratate de firmele dezvoltatoare ale noilor biotehnologii, dar si de unele guverne, ca simple speculatii.
Asigurarile producatorilor de OMG par a fi de ajuns, chiar daca multe din studiile clinice privind consumul alimentelor produse din astfel de plante au fost doar "aranjamente" menite sa ingrase anumite conturi.
Lucrurile au scapat demult de sub control, daca este sa ne gandim ce patesc fermierii din statele Americii de Nord cu aceste companii producatoare de OMG, cand li se intampla sa li se incruciseze culturile traditionale cu cele vecine, inginerite genetic.
NaturalNews.com noteaza ca Statele Unite par a se confrunta cu o conspiratie a tradarii. Politica si interesul personal par a face ca politicile guvernamentale sa incalce cu mare usurinta ratiunile de siguranta si sanatate.
Cand presedintele Obama l-a numit pe Michael Taylor ca expert principal al FDA (Food and Drug Administration, organismul care se ocupa de medicamente si siguranta alimentatiei), mari proteste s-au facut auzite din partea consumatorilor si a grupurilor de activism de mediu. Taylor fusese vicepresedinte al Monsanto.
In timpul mandatului acestuia organismele modificate genetic au fost aprobate in Statele Unite fara a fi efectuate teste pentru a se vedea daca acestea prezinta siguranta pentru alimentatia oamenilor.
Din cauza lipsei etichetarilor, americanii nu pot spune daca au sau nu pe masa organisme modificate genetic. Aceasta lipsa de informare face ca evitarea si urmarirea alimentelor din OMG sa devina aproape imposibila.
Iata mai jos o lista a principalelor alimente despre care se stie ca sunt modificate genetic:
1. Porumbul - a fost modificat de natura sa-si dezvolte propriul insecticid. Monsanto a recunoscut ca in SUA jumatate din culturile de porumb sunt modificate genetic. Soarecii hraniti cu porumb modificat genetic au probleme de reproducere si fertilitate.
2. Soia - modificata sa reziste la ierbicide. Produse: faina de soia, tofu, bauturi de soia, ulei de soia etc. Hamsterii hraniti cu soia OMG au probleme de inmultire si o rata ridicata a mortalitatii.
3. Bumbacul - de asemenea proiectat sa reziste ierbicidarilor. Mii de fermieri indieni au suferit afectiuni ale pielii dupa expunerea la vata de bumbac OMG.


Fisiere in arhiva (1):

  • Top 10 Alimente Modificate Genetic.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!