Tipuri de microscoape

Extras din referat Cum descarc?

Microscopul este un instrument stiintific care serveste la vizualizarea detaliilor tisulare, celulare si macromoleculare care nu sunt vizibile la rezolutia ochiului liber.
Ele sunt folosite in multe aplicatii stiintifice si industriale, unele aplicatii uzulale ale microscoapelor includ controlul in productie si controlul de calitate in domeniul tehnologiilor inalte. Aplicatiile specifice de control de calitate includ fabricarea semiconductoarelor, imagistica medicala, cercetare celulara si analiza metalurgica. 
Microscoapele sunt realizate in trei configuratii uzulale : inavatamant ( student ) , de laborator ( benchtop) si de cercetare ( research). Cele mai utilizate sunt microscoapele optice si electronice, alte tipuri de microscoape: acustice ( ultrasonice), de compus, fluorescente (cu ultraviolet), inversate, laser ( confocale), de polarizare, portabile, microscoape electronice cu scanare ( SEM), stereomicroscoape si microscoape electronice de transmisie. 
Microscoapele au diferite tipuri de oculare : monocular, binocular, trinocular sau cu cap dublu. Alte caracteristici ala microscoapelor pot include afisaj digital, banc mecanic, lentile cu imersie in ulei, interfata PC si software de procesare si analiza a imaginilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de microscoape.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://www.skywatcher.ro/Educatie/Intrebari/microscoape-info.htm
http://www.multilab.ro/produse/microscop_despre.html
http://www.aparatura-laborator.ro/index.php?D=38


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!