Tipuri de microscoape

Extras din referat

Microscopul este un instrument stiintific care serveste la vizualizarea detaliilor tisulare, celulare si macromoleculare care nu sunt vizibile la rezolutia ochiului liber.
Ele sunt folosite in multe aplicatii stiintifice si industriale, unele aplicatii uzulale ale microscoapelor includ controlul in productie si controlul de calitate in domeniul tehnologiilor inalte. Aplicatiile specifice de control de calitate includ fabricarea semiconductoarelor, imagistica medicala, cercetare celulara si analiza metalurgica. 
Microscoapele sunt realizate in trei configuratii uzulale : inavatamant ( student ) , de laborator ( benchtop) si de cercetare ( research). Cele mai utilizate sunt microscoapele optice si electronice, alte tipuri de microscoape: acustice ( ultrasonice), de compus, fluorescente (cu ultraviolet), inversate, laser ( confocale), de polarizare, portabile, microscoape electronice cu scanare ( SEM), stereomicroscoape si microscoape electronice de transmisie. 
Microscoapele au diferite tipuri de oculare : monocular, binocular, trinocular sau cu cap dublu. Alte caracteristici ala microscoapelor pot include afisaj digital, banc mecanic, lentile cu imersie in ulei, interfata PC si software de procesare si analiza a imaginilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de microscoape.doc

Imagini din acest referat

Bibliografie

http://www.skywatcher.ro/Educatie/Intrebari/microscoape-info.htm
http://www.multilab.ro/produse/microscop_despre.html
http://www.aparatura-laborator.ro/index.php?D=38


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!