Tipuri de Mese Festive

Cuprins referat Cum descarc?

CAP. I MESE FESTIVE - GENERALITATI
CAP. II PARTICULARITATILE MESEI DE REVELION
CAP. III ARANJAREA MESELOR PENTRU REVELION
CAP. IV SERVIREA PREPARATELOR SI BAUTURILOR LA MASA DE REVELION
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

CAP. I MESE FESTIVE - GENERALITATI
Mesele festive sunt organizate in timpul pranzului, dupa-amiaza sau seara, pentru sarbatorirea unor evenimente mai deosebite din viata unei persoane sau a unei colectivitati, ziua de nastere, casatoria, avansarea in functie, iesirea la pensie, ziua nationala, revelionul, incheierea unor tratative economice sau comerciale.
In functie de timpul in care se desfasoara si de forma de organizare si servire, mesele festive pot fi: banchete, receptii, cocktail, dineuri.
La organizarea unei mese festive se va tine seama de urmatoarele elemente:
- data si ora la care urmeaza sa se primeasca clientii;
- gradul ierarhic si rolul pe care il au unele persoane in cadrul mesei festive;
- evenimentul pentru care se organizeaza masa;
- preferintele culinare ale persoanele participante;
- valoarea la care pot fi asigurate serviciile si forma de decontare;
Pentru buna desfasurare a operatiunilor de pregatire a salii inainte de sosirea consumatorilor se vor lua urmatoarele masuri organizatorice:
- stabilirea meniului;
- asigurarea aprovizionarii cu materii prime si bauturi;
- inventarierea obiectelor necesare pregatirii si servirii preparatelor si a bauturilor, completarea acestora;
- stabilirea formei de amenajare a salii cu mese, scaune, decoratiuni etc;
- selectionarea formatiei de lucru si a tinutei vestimentare a personalului.
Revelionul este o masa festiva deosebita, organizata in restaurante, in care se poate asigura un ambient deosebit, cu servicii si programe surpriza de calitate.
Masa festiva de revelion se organizeaza cu ocazia finalizarii anului calendaristic, si intampinarea noului an, sarbatorit pe plan national si international.
Odata cu sistemul de informare, organizatorii vor intocmi diagrame de amplasare a meselor cu numarul fiecarei mese si numarul de persoane la masa, intocmirea variantelor de meniuri speciale pentru acest eveniment, cu valoarea respectiva pentru fiecare salon si alegerea acestora dupa preferinte.
O atentie deosebita se va acorda momentelor distractive, prin contractarea diferitelor programe artistice, coregrafie, solisti de diferite genuri de muzica, formatii orchestrale etc. asigurand momente deconectate, distractive si ambientul placut.
Meniurile pentru aceasta ocazie vor face exceptie evenimentului, cu preparate traditionale anotimpului de iarna prin introducerea unor delicatese de antreuri: tartine diferite cu icre negre sau de manciuria, lebar, toba, racitura de curcan, specialitati culinare din pasare, de miel, de purcel, de vanat si specialitati de deserturi traditionale de bucatarie, patiserie, cofetarie, fructe.
Din grupa bauturilor vor fi cuprinse in meniuri specialitati de bauturi, cocktailuri, vinuri selectionate din podgorii consacrate precum si traditionala sampanie. 
CAP. II PARTICULARITATILE MESEI DE REVELION
In noaptea de revelion in unitatile publice de alimentatie se organizeaza mese festive la care participa un numar insemnat de consumatori. Se serveste un meniu consistent, stabilit cu anticipatie, consumarea preparatelor si bauturilor facandu-se intr-o perioada de timp mai mare de cca 5-6 ore.
Pentru organizarea mesei de revelion se impune ca unitatile publice de alimentatie sa ia o serie de masuri tehnico-organizatorice, care sa asigure:
- amenajarea salii de servire, a spatiilor de productie si auxiliare;
- revizuirea si punerea in stare de functionare a tuturor instalatiilor de iluminat, de aerisit, apa, sanitare, salubritate, caldura etc.;
- pregatirea unei schite a salilor de consum in care sa se prevada amplasarea mobilierului, pomului de iarna, podiumului pentru orchestra, ringului de dans, precum si intrarile si iesirile din sala;
- efectuarea unei curatenii generale sub toate aspectele;
- completarea obiectelor necesare transportului, prezentarii servirii si consumarii preparatelor prevazute in meniu;
- stabilirea mai multor variante de meniuri pentru a da posibilitatea organizatorilor sa-si aleaga meniul preferat;


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Mese Festive.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!