Teniaza si Cisticercoza

Extras din referat Cum descarc?

Teniazele constituie o grupa de helmintoze produse de forma adulta apartinand familiei Taeniidae. Dintre teniile transmisibile de la animale si care ca adulte paraziteaza omul sunt: Taenia solium (tenia carnei de porc) si Taenia saginata (tenia carnei de vita). Omul este deasemenea gazda definitiva pentru Taenia asiatica, o tenie recent descoperita in Asia.
Cisticercoza este infectia cu stadiul de larva a parazitului T solium. Desi cisicercoza a fost cunoscuta de secole, relatia sa cu tenia adulta nu a fost clara pana nu a fost demonstrata de Kuchenmaister in anul 1985; el a hranit detinuti condamnati cu carne de porc infestata cu cisticerci si a recuperat tenii tinere la autopsie.
Vizualizarea oualelor de tenie cu ajutorul microscopului a fost singura metoda de diagnosticare disponibila pana la inceputul anilor 1990. Cea mai buna metoda de diagnosticare a teniazei intestinale este un detector coproantigen ELISA, care detecteaza molecule specifice teniei in probele de fecale, identificand infectia curenta cu tenie.
Cisticercii subcutanati, extirpati prin biopsie si introdusi in solutie clorurata izotonica sau in suc intestinal la 37oC, se identifica usor prin faptul ca se poate urmari exvaginarea scolexului.
In ceea ce prieste cisticercoza oculara, cisticercii pot fu observati bine cu oftalmoscopul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Teniaza si Cisticercoza.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!