Tehnologii de recoltare și apreciere a ouălor

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 17 în total
Mărime: 3.09MB (arhivat)
Publicat de: Oliviu Cosma
Puncte necesare: 6

Extras din referat

importanţa

Ouăle sunt o importantă sursă de energie şi alte substanţe benefice omului

Consumul lor raţional stimulează funcţiile metabolice din organismul şi determină creşterea rezistenţei la îmbolnăvire şi funcţionare a sistemului nervos.

Oul – conţine toate substanţele nutritive necesare organismului.

Sub aspect energetic, ouăle se împart :

de gaină= 80-90 calorii / buc

de curcă şi raţă= 131cal / buc

de gîscă= 286 cal / buc

de bibilică= 65 cal / buc

Deţin mari surse de vitamine şi substanţe minerale,mai ales de fosfor şi fier.

Ouăle sunt obţinute în urma exploatării hibrizilor ouători specializaţi şi crescuţi în ferme în diferite sisteme de creştere.

Se practică crşterea în hale de capacitate mare prevăzute cu baterii piramidale, dar ultimele directive sunt pentru înlocuirea acestora cu baterii care să permită menţinerea sănătăţii păsărilor.

În funcţie de sistemul de creştere (pe aşternut permanent sau în baterii) ouăle trebuie recoltate o dată pe zi.

Imediat după recoltare, ouăle destinate consumului public comportă o serie de operaţiuni obligatorii :

Varianta manuală

(halele dotate cu baterii nemordenizate)

ouăle sunt recoltate manual şi apoi aşezate pe cofraje.

la bateriile echipate cu instalaţii de colectare, ouăle sunt aduse de benzile transportoare la capătul fiecarei linii de baterie, unde sunt aşezate pe cofraje,tot manual

transportul cofrajelor cu ouă se face cu ajutorul unor cărucioare cu roţi mobile, stivuite in zona curată a halei

cofrajele sunt de tip standard= 30ouă şi sunt din material plastic sau carton.

Varianta automatizată

din hale, ouăle ajung direct în staţia de sortare, fără a fi manipulate de personal

Bateriile sunt echipate cu: instalaţii longitudinale de colectare, cu transportoare verticale ce preiau ouăle de pe benzile instalaţiei de colectare şi le depun pe banda unui transportor orizontal apoi printr-un tunel le dirijează la staţia de sortare

În staţia de sortare,ouăle sunt recepţionate numeric, apoi sunt aşezate pe banda maşinii de sortat-calibrat

Conținut arhivă zip

  • Tehnologii de Recoltare si Apreciere a Oualor.pptx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Mașini de recoltat și de spălat pentru sfecla de zahăr

1.Introducere Recoltarea sfeclei de zahăr trebuie să asigure strângerea integrală a rădăcinilor și frunzelor fără vătămări și corpuri străine....

Te-ar putea interesa și

Studiu Referitor la Evoluția Metodelor de Apreciere a Calității Ouălor

SCOPUL LUCRĂRII Ouăle asigură reproducerea păsărilor, dar sunt şi produse de bază în alimentaţia umană, datorită elementelor nutritive esenţiale...

Acidifierea Arficiala a Verzei

CUPRINS: CAP. 1 PROCEDEE DE CONSERVARE Clasificarea procedeelor de conservare Mijloacele de luptă împotriva alterării alimentelor pot fi...

Ai nevoie de altceva?