Tehnologia zahărului

Extras din referat Cum descarc?

Se utilizeaza o cantitate de 2125 kg de sfecla utilizandu-se 1,75 kg CaO la operatiile care necesita acest material. Sa se calculeze cantitatea de zeama subtire.
Flux tehnologic purificare zeama difuziune ? zeama subtire
ABUR 
10% 
CaO(var nestins)
CaO
CO2
40% S.U.
10% H2O P3 
80% 20% p4
Puritate 60%
p5 
CO2 
TABEL 1 . puritate 80%
Cantitate CaO consumata?100 kg sfecla Cantitate namol de carbonatare in t?1000t sfecla cu continut S.U.
40 50 60 80
1,00 57,1 45,7 38,1 22,9
1,25 68,3 54,7 45,3 27,1
1,50 79,5 63,6 52,7 31,8
1,75 90,6 72,5 60,4 36,3
2,00 101,8 81,4 67,8 40,7
2,25 113,0 100,4 75,3 45,2
2,50 124,1 99,3 82,7 49,7
Faza I, DIFUZIE
M Sfecla
M Difuzie
M Sfecla = 2125 kg
M Difuzie = 2125 kg
FAZA II, PREINCALZIRE CU CONDENS
MD
ABUR 10% p1= 2%
MPC
MPC = MD+MAB-p1(MD+MAB)
MAB = 10% MD ? M_AB= 10/100 ?2125? M_AB=212,5
M_PC=2125+10/100 ?2125- 2/100 ?(2125+212,5)
MPC=2290,75 kg
FAZA III, PREINCALZIRE CU VAPORI SECUNDARI
MPC
CaO p2= 1%
MPVS
1,75 kg CaO 100 kg sfecla
x 2125 kg sfecla
x= 37,187 kg CaO
MPVS= MPC+MCaO-(MPC+MCaO)?p2
M_PVS=2290,75+37,187-(2290,75+37,187)? 1/100
M_PVS=2327,937-2327,937? 1/100
MPVS = 2304,657 kg
FAZA IV, PREDEFECARE


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Zaharului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!