Se utilizeaza o cantitate de 2125 kg de sfecla utilizandu-se 1,75 kg CaO la operatiile care necesita acest material. Sa se calculeze cantitatea de zeama subtire. Flux tehnologic purificare zeama difuziune ? zeama subtire ABUR 10% CaO(var nestins) CaO CO2 40% S.U. 10% H2O P3 80% 20% p4 Puritate 60% p5 CO2 TABEL 1 . puritate 80% Cantitate CaO consumata?100 kg sfecla Cantitate namol de carbonatare in t?1000t sfecla cu continut S.U. 40 50 60 80 1,00 57,1 45,7 38,1 22,9 1,25 68,3 54,7 45,3 27,1 1,50 79,5 63,6 52,7 31,8 1,75 90,6 72,5 60,4 36,3 2,00 101,8 81,4 67,8 40,7 2,25 113,0 100,4 75,3 45,2 2,50 124,1 99,3 82,7 49,7 Faza I, DIFUZIE M Sfecla M Difuzie M Sfecla = 2125 kg M Difuzie = 2125 kg FAZA II, PREINCALZIRE CU CONDENS MD ABUR 10% p1= 2% MPC MPC = MD+MAB-p1(MD+MAB) MAB = 10% MD ? M_AB= 10/100 ?2125? M_AB=212,5 M_PC=2125+10/100 ?2125- 2/100 ?(2125+212,5) MPC=2290,75 kg FAZA III, PREINCALZIRE CU VAPORI SECUNDARI MPC CaO p2= 1% MPVS 1,75 kg CaO 100 kg sfecla x 2125 kg sfecla x= 37,187 kg CaO MPVS= MPC+MCaO-(MPC+MCaO)?p2 M_PVS=2290,75+37,187-(2290,75+37,187)? 1/100 M_PVS=2327,937-2327,937? 1/100 MPVS = 2304,657 kg FAZA IV, PREDEFECARE
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).