Tehnologia de obtinere a cornurilor cu crema de vanilie

Extras din referat Cum descarc?

1) Descrierea cornurilor
Produsele de panificatie furnizeaza organismului uman o parte insemnata din substantele care-i sunt necesare pentru activitatea vitala, mentinerea starii de sanatate si conservarea capacitatii de munca.
Cornurile sunt preparate din aluat dospit, se obtin prin asocierea aluatului (in a carui componenta materiile prime sunt dozate diferit in functie de preparat), cu diferite umpluturi (din crema, mere, branza, rahat etc.) cu scopul de a completa continutul si proportia factorilor nutritivi, favorizand obtinerea unor forme ce incanta ochiul si deschid apetitul consumatorului. Gama preparatelor din aluat dospit este foarte variata.
Cornurile sunt produse cu valoare nutritiva ridicata, au un continut ridicat de proteine, vitamine si saruri minerale. Au o porozitate crescuta si aroma placuta datorita adaosurilor. Culoarea cornurilor cu crema de vanilie este alb-galbui si este influentata de calitatea ingredientelor, in special oua si unt iar forma este specifica cornurilor, de semiluna. Datorita pretului de vanzare este un produs accesibil tuturor. Cornurile au gramaj variat in fuctie de reteta si umplutura iar cele din reteta de mai jos vor avea 100g.
2) Reteta de cornuri
Materii prime pentru 10 bucati/100 g.bucata 
Pentru maia: 
-faina: 100 g 
-zahar: 10 g 
-drojdie: 30 g 
-lapte: 70 ml 
Pentru aluat: 
-faina :500 g 
-zahar :80 g 
-lapte :150 ml 
-oua :2 bucati 
-zahar vanilat : 30g 
-razatura de lamaie :10 g 
-ulei :30 ml 
-sare : 6 g 
Pentru modelare si uns tavile: 
-ulei :15 ml 
Pentru umplutura: 
-crema de vanilie : oua (2 buc), zahar tos (100g), unt (125g), zahar vanilat (30g)
3) Materii prime
Materiile prime si auxiliare au un rol bine precizat la fabricarea cornurilor cu crema de vanilie prin compozitia lor asigurandu-i un anumit continut in substante 
valoroase din punct de vedere alimentar, gust si aroma, iar prin insusirile tehnologice pe care le influenteaza asupra modului in care se desfasoara procesul de fabricatie.
- Faina reprezinta materia prima de baza, care intra in cea mai mare proportie in componenta cornurilor. Se utilizeaza in principal faina pentru patiserie de tip 000.
- Drojdia comprimata - se foloseste ca afanator biochimic.
- Zaharul este substanta dulce cea mai des utilizata. 
- Laptele trebuie sa fie proaspat, omogen si lipsit de impuritati.
- Ouale , de asemenea trebuie sa fie prospete.
- Sarea, respectiv clorura de sodiu (NaCl) se utilizeaza la fabricarea cornurilor atat pentru gust, cat si pentru a imbunatati proprietatile aluatului, facandu-l mai elastic, ceea ce contribuie la obtinerea unor cornuri cu coaja rumena, miez elastic si porozitate uniforma.
- Uleiul comestibil trebuie sa fie limpede, fara suspensii si sedimente, avand gust si miros placut.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de obtinere a cornurilor cu crema de vanilie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!