Tehnologia Chefirului

Cuprins referat Cum descarc?

1.Kefirul scurt istoric pag 2
2.Fisa tehnica a kefirului pag 4-6
3Proces tehnologic de obtinere a kefirului pag 7-15
4. Masini pentru dozare , etichetarea pag 12-28
5. Ambalarea pag 29-31
6. Metode si tehnici de ambalare pag 32
7. Masini de ambalat pag 47
8. Depozitarea kefirului pag 50
9. Conditii de livrare si transport pag50
10. Impactul ambalajelor asupra mediului si reciclarea deseurilor pag 57
11. Simboluri grafice pentru marcare si sisteme de codificare pentru reciclarea deseurilor pag 54
12. Bibliografia pag 61


Extras din referat Cum descarc?

Descriera produsului :
Kefirul-scurt istoric
Conceptul. Kefirul este o bautura acida si alcoolizata, foarte veche, originara din Caucaz. Se obtine in urma unei fermentatii duble (acida- produsa de bacterii lactice si aloolica- produsa de drojdii).
Principiul obtinerii consta in fermentatia sub influenta drojdiilor Sacharomyces kefir si a bacteriilor lactice (Streptococcus lactis, S. Cremoris, Lactobacillus caucasicus). Drojdiile si fermentatii lactici traiesc in smantana si se gasesc inchise in mucilagiul sau graunte de kefir, produs de catre streptococii lactici. J.F.Boudier (1990), evidintieaza microorganismele utile, izolabile - lactobacilii heterofermentativi, microfili (Lb.caucasicus, termophilus), streptococi heterofermentativi si drojdii, fermentand lactoza cu alcool (streptococcus kefir).
Se prepara din laptele provenit de la diferite specii (vacii, capre, oi) atat traditional (artizanal), cat si industrial.
Tipuri de kefir. In functie de durata de fermentare se intalnesc trei tipuri, si anume: 
1 Kefir tanar, obtinut printr-o fermentare de o zi (lichid cremos, de consistenta omogena, foarte usor spumos, cu gust dulce, usor acid si alcoolic, cu 1% acid lactic si 0,1 - 0,3 % alcool);
2 Kefir mediu, obtinut prin fermentatie realizata in 2 zile (are aspect si consistenta asemanatoare cu a celui tanar, insa are gust de smantana acidifiata, continut de 1,2% acid lactic si 0,2 - 0,5 % alcool);
3 Kefir puternic, foarte spumos, foarte aromat, cu gust acrisor si cu continut de 1,4% acid lactic si 3% alcool.
Caracteristici (proprietati). Kefirul este un lichid cremos, consistent, filant, spumant (inglobeaza bule mici de bioxid de carbon), culoarea alb-galbuie, cu gust variabil (dulce sau acrisor, usor intepator, aroma placuta), miros de drojdii, cu aciditate de 70-1000D, continut in alcool sub 1% si de acid lactic 0,65%. Are urmatoarea compozitie chimica: substanta uscata 11,8%; proteine 3,2%; grasime 1,2-3,3%; alcool 0,2% si calorii 60/g produs. In procesul de fabricatie a kefirului se pot inregistra si unele defecte atat a granulelor (mici, mucilaginoase, mucegaite, cu reducerea activitatii de starter de productie), precum si defecte ale kefirului ca produs finit, separarea pronuntata de zer si coagul, cu aspect grunjos, kefir cu gust strain si miros neplacut, cu bule de gaze in exces cu o consistenta fluida si continut prea mare de CO2 si gust nespecific.
Kefirul constituie o bautura racoritoare, apetisanta si digestibila.
Produsele lactate acide - lapte batut, iaurt, lapte acidofil, kefir, smantana - trebuie sa prezinte urmatoarele caracteristici:
- aspect omogen, culoare alb-galbuie, miros si gust caracteristice;
- iaurtul sa nu prezinte bule de gaz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Chefirului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!