Taxa pe Valoare Adaugata

Extras din referat Cum descarc?

Utile pentru a se face inteles ulterior, o serie de definitii, se regasesc inca de la inceputus titlului VI al codului fiscal, al carui obiect de reglementare este taxa pe valoare adaugata.
Astfel,au fost definite urmatoarele elemente:
o Achizitii intracomunitare. Se considera achizitie intracomunitara de bunuri obtinerea dreptului de a dispune ,ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor , de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului , catre un stat membru,altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.
o Produse accizabile. Reprezinta produse accizabile urmatoarele bunuri supuse accizelor,conform legislatiei in vigoare:
a) uleiuri minerale;
b) alcool si bauturi alcoolice;
c) tutun prelucrat.
o Active corporale fixe. Activele corporale fixe reprezinta orice active detinut pentru a fi utilizat in productia sau livrarea de bunuri ori in prestarea de servicii,pentru a fi inchiriat tertilor sau pentru scopuri administrative ,daca acest active are durata normala de utilizare mai mare de un an si valoare mai mare decat limita prevazuta prin hotarare a Guvernului sau prin prezentul titlu.
o Bunuri. In tot cuprinsul codului fiscal, ele reprezinta bunuri corporale mobile si immobile, prin natura lor sau prin destinatie. Sunt incadrate in categoria bunurilor corporale mobile: energia electrica, energia termica ,gazele naturale,agentul frigorific si altele de aceasta natura.Importanta definirii lor se intalneste in continutul Codului fiscal pentru a face diferentierea intre activitatea de livrare de bunuri si aceea de prestare de servicii. Pentru exemplificare, se ia cazul produselor software. Un produs software creat la cererea unei persoane pentru satisfacerea nevoilor acestuia reprezinta o prestare de servicii,iar softul vandut pe piata (cum ar fi un soft contabilitate) reprezinta o livrare de bunuri. Iar livrarea de bunuri si prestarea de servicii se trateaza diferentiat atunci cand se doreste determinarea tratamentului taxei pe valoare adaugata.
o Persoane care au sediul fix in Romania. Este considerata persoana care are sediul fix in Romania o persoana impozabila care dispune in Romania de suficiente resurse tehnice si umane pentru a efectua in mod regulat livrari de bunuri si/sau prestari de servicii impozabile.
o Persoane stabilite in Romania. O persoana este considerata ca fiind stabilita in Romania in cazul in care sunt indeplinite cumulative urmatoarele conditii:
1) persoana impozabila are in Romania un sediu central, o sucursala, o fabrica ,un atelier,o agentie, un birou de vanzari sau cumparari, un depozit sau orice alta structura fixa, cu exceptia santierelor de constructii;
2) structura este condusa de o persoana imputernicita sa angajeze persoana impozabila in relatiile cu clientii si furnizorii;
3) persoana care angajeaza persoana impozabila in relatiile cu clientii si furnizorii sa fie imputernicita sa efectueze achizitii,importuri,livrari de bunuri si servicii pentru persoana impozabila;
4) obiectul de activitate al structurii respective sa fie livrarea de bunuri sau prestarea de servicii.
o Mijloace de transport noi. Mijloacele de transport reprezinta:
- o nava care depaseste 7,5 m lungime;
- o aeronava a carei greutate la decolare depaseste 1.550kg;
- un vehicul terestru cu un motor a carui capacitate depaseste 48 cm3 sau a carui putere depaseste 7,2 kw.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taxa pe Valoare Adaugata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!