Tancuri de Fermentare

Extras din referat Cum descarc?

fermentatia secundara, respectiv pentru ambele fermentatii in cazul tancurilor cilindro-conice de capacitate mare.
Tancurile sunt construite din otel protejat cu masa bituminoasa sau rasini epoxidice, pentru contrapresiuni foarte mici (0,15 kgf/cm2), presiuni medii (0,5-1 kgf/cm2) si mai mari (2,1 kgf/cm2).
Ca forma tancurile pot fi: cilindrice orizontale; rectangulare cu dom si fara dom; cilindro-conice mici; cilindro-conice mari; cilindrice cu fund inclinat (Asahi); cilindrice cu fund usor inclinat spre centru (Unitanc). In functie de marime, ele pot fi amplasate in interiorul unor incaperi sau sub cerul liber.
Aranjamentul tancurilor orizontale sau verticale de capacitate mica (< 1000 hl).Tancurile Asahi, Unitanc si cilindro-conice mari cu capacitate > 1000 hl si inal?timi mai mari de 6 m se amplaseaza in exterior sub cerul liber.In cele ce urmeaza se vor face referiri la principalele tancuri utilizate in indus?tria berii.
Fig.7. Montarea in interior/exterior a tancurilor de capacitate mare:
a - montare in interior; b - montare in exterior; 1 - culoar de serviciu;
2 - panouri cu conectori curbati; 3 - platforma superioara cu balustrada.
Tancul cilindric orizontal. 
Acest tanc (fig. 8) are o capacitate de 420 hl si este confectionat din tabla de aluminiu de 8 mm. Tancul are ?= 2600 mm si lungimea de 8510 mm. Este sustinut de sase reazeme, in interior are o serpentina de racire din cupru cu ?=50 mm x 36 mm x 3. Tancul este prevazut cu urmatoarele armaturi: manometru, supapa de siguranta, ,,Spund"-aparat. Tancul mai are racord de umplere/ golire (DN 50), racord pentru probe de 3/8", racord de aerisire SDN 65, termometru de colt, gura de vizitare 400x600 mm si capac cu vizor ? = 400 mm.
Fig. 8. Tanc cilindric orizontal din aluminiu pentru fermentarea primara a mustului: 1 - corpul tancului; 2 - fund elipsoidal; 3 - reazem de sustinere; 4 - manometru; 5 - supapa de siguranta; 6 - ,,Spund'-aparat: 7 - serpentina de racire; R, - racord de umplere/golire; R; - racord de aerisire; R3 - termometru de colt; R< - racord pentru probe; G - gura de vizitare; V - vizor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tancuri de Fermentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!