Studiul Comparativ a Celulei Procariote și Eucariote

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 11 în total
Mărime: 12.80MB (arhivat)
Publicat de: Ion L.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rubtov S

Extras din referat

Celula reprezintă unitatea fundamentală, morfologică şi funcţională, a materiei vii. Ea reprezină un prim nivel de organizare a materiei vii, dotat cu capacitatea de autoreglare, autoconservare şi autoreproducere . La vieţuitoarele inferioare, unicelulare, celula îndeplineşte toate funcţiile vitale, caracteristice pentru aceste grupe, în timp ce la plantele şi animalele pluricelulare celulele sunt specializate în îndeplinirea unei anumite funcţii. . . Celula a fost descoperită de Robert Hook în 1665 care făcea studii pe tulpini de plută folosind microscopul. El a observat că materialul dat a fost împărţit în mai multe compartimente, egale ce semanau cu niste camaruţe Antonie van Leeuwenhoek a observat primul organismele unicelulare într-o picătură de apă, folosind microscopul. Organismele vii, indiferent de sistemul taxonomic în care sunt încadrate, aparţin la două tipuri de organizare: procariot şi eucariot, fiecare fiind caracterizat printr-o anumită structură şi compoziţie chimică. Există două tipuri de procariote:

bacteriile şi arachaea; Ambele au o structură similară.

1. Sunt organisme care nu au nucleu adevărat, adică materialul genetic nu este delimitat de citoplasmă printr-o membrană;

2. Materialul genetic este dublu catenar circular + ARN, unde ADN-ul este cromozomul bacterian(nucleoid)

3. Sunt delimitate de exterior prin: membrană celulară, perete celular(format din mureină), capsula (numai la unele)

4. Unele sunt fixe, iar altele mobile datorită flagelilor.

Conținut arhivă zip

  • Studiul Comparativ a Celulei Procariote si Eucariote.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?