STAS Apă Potabilă

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1351
Mărime: 21.56KB (arhivat)
Publicat de: Voivozeanu S.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Dumitru

Extras din referat

1. OBIECT ŞI DOMENIU DE APLICARE

Prezentul standard se referă la apa potabilă, furnizată de instalaţiile centrale sau sursele locale de alimentare cu apă, rezervoarele de înmagazinare transportabile, precum şi la cea folosită pentru apa caldă menajeră ( baie şi bucătărie ).

Prezentul standard nu se referă la apele minerale.

2. CONDIŢII DE CALITATE

2.1. Proprietăţi organoleptice

Tabelul 1

Caracteristici

Valori admise

Valori admise

excepţional

Metode de

analiză

Miros, grade, maxim 2 2 STAS 6324-61

Gust, grade, maxim 2 2 STAS 6324-61

2.2. Proprietăţi fizice

Tabelul 2

Caracteristici

Valori admise

Valori admise

excepţional

Metode de

analiză

0 1 2 3

Tabelul 2

0 1 2 3

Concentraţia ionilor de hidrogen (pH) 6,5…7,4 6,6…8,5 STAS 6325-75

Conductivitate electrică, S/cm, maxim 1000 3000 STAS 7722-84

Culoare, grade,maxim 15 30 STAS 6322-61

Temperatură, oC, maxim

22 Temperatura naturală a sursei STAS 6324-61

Turbiditate, grade, maxim 5 10 STAS 6323-76

2.3. Proprietăţi chimice

Tabelul 3

Caracteristici

Concentraţie

admisă Concentraţie admisă

excepţional Metode de

Analiză

0 1 2 3

Amine aromatice(β-naftilamină, fenilbetanaftil amină)mg/dm3,max 0 0 STAS 8582-70

STAS 11139-78

Amoniac(NH4+),mg/dm3,max 0 5*) STAS 6328-61

Arsen(As3+)mg/dm3,max 0,05 0,05 STAS 7885-63

Azotaţi (NO3-)mg/dm3,max 45 45 STAS 3048/1-77

Azotiţi (NO2-)mg/dm3,max 0 0,3*) STAS 3048/2-77

Bariu (Ba2+),mg/dm3,max 1 1 STAS 10258-75

Cadmiu (Cd2+) mg/dm3,max 0,005 0,005 STAS 7852-80

Calciu(Ca2+) mg/dm3,max 100 180 STAS 3662-62

Cianuri libere(CN-) mg/dm3,max 0,01 0,01 STAS 10847-77

Cloreziudual liber (CL2)în apa dezinfectată prin clorizare,mg/dm3**) 0,1…0,25***) 0,05…0,5***) STAS 6364-78

Cloruri (CL-) mg/dm3,max 250 400 STAS 3049-52

Compuşi fenolici(C6H5OH) mg/dm3,max 0,001 0,002 STAS 10266-75

Crom (Cr6+), mg/dm3,max 0,05 0,05 STAS 7884-67

Cupru(Cu2+), mg/dm3,max 0,05 0,1 STAS 3224-69

Detergenţi sintetici anionactivi, mg/dm3,max 0,2 0,5 STAS 7576-66

Duritate totală grade germane,max 20 în funcţie de conţinutul de ioni de Ca şi Mg

STAS 3026-76

Fier total(Fe2++Fe3+), mg/dm3,max 0,1 0,3

(Fe2++Fe3++Mn2+) STAS 3086-68

Fluor (F-), mg/dm3,max 1,2 1,2 STAS 6073-62

Fosfaţi (PO43-), mg/dm3,max 0,1 0,5 STAS 3265-61

Hidrocarburi policiclice aromatice, mg/dm3,max 0,0002 0,0002 ******)

Tabelul 3

Preview document

STAS Apă Potabilă - Pagina 1
STAS Apă Potabilă - Pagina 2
STAS Apă Potabilă - Pagina 3
STAS Apă Potabilă - Pagina 4
STAS Apă Potabilă - Pagina 5
STAS Apă Potabilă - Pagina 6
STAS Apă Potabilă - Pagina 7
STAS Apă Potabilă - Pagina 8
STAS Apă Potabilă - Pagina 9
STAS Apă Potabilă - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • STAS Apa Potabila.doc

Alții au mai descărcat și

Apele Minerale - Izvor de Sănătate

I. Memoriu justificativ Apele minerale constituie principala bogăţie în patrimoniul naţional românesc al factorilor naturali terapeutici, existând...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Igiena apei utilizată în industria alimentară

1. CALITATEA IGENICĂ A APEI UTILIZATĂ ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ 1.1. Generalități Apa reprezintă unul din factorii principali de mediu, care...

Te-ar putea interesa și

Tehnologia fabricării rahatului

CAPITOLUL I 1.1. Descrierea produsului La fabricarea produselor zaharoase gelificate, in loc de agar-agar, gelatina sau pectina, se poate...

Prăjitura Excelent

CAPITOLUL I 1.1. Descrierea produsului Prajiturile reprezinta forma cea mai complexa de asociere a intregii game de semipreparate de cofetarie...

Procesul de fabricare a biscuiților glutenoși

TEMA PROIECTULUI SĂ SE PROIECTEZE O SECŢIE PENTRU FABRICAREA BISCUIŢILOR GLUTENOŞI CU O CAPACITATE DE 4800 kg/24h. Fluxul tehnologic se va...

Tehnologia de Fabricație a Sortimentului Caramele

Produsele zaharoase Produsele zaharoase, cunoscute si sub numele de dulciuri se caracterizeaza prin continut ridicat de substanta uscata (pana la...

Metode biotehnologice de reciclare și biodegradare a apelor uzate din industria cărnii de porc

1. APA ÎN INDUSTRIA ALIMENTARA Apa reprezinta un element indispensabil vietii, constituind un factor important în aproape toate procesele de...

Indicatori de calitate ai apei uzate orășenești de la stația de epurare Târgu Frumos

Introducere Ca urmare a creşterii demografice, a industrializării, se constată o creştere a consumului de apă pentru diferite folosinţe. După...

Expertizarea Falsurilor pentru Preparate din Carne Comercializate în Rețeaua Bucureșteană

INTRODUCERE Nevoile mereu crescânde ale populaţiei, privind consumul alimentelor de origine animala, constituie problemele majore ale...

Considerații privind preparatele din carne

Introducere În general, prin carne se înţelege orice parte comestibilă din organismul animal. În sens specific, prin carne se defineşte...

Ai nevoie de altceva?