Specii de pești

Extras din referat Cum descarc?

MORUNUL (HUSO HUSO)
Specie raspandita in bazinele din Marea Caspica, Marea Neagra, Marea de Azov si Marea Adriatica.
In Marea Neagra adultii traiesc in zone maloase, la adancimi de 50-100 metri.
Corpul este alungit, gros, aproape cilindric, este plat pe partile laterale cu scuturi mici iar partea dorsala cu scuturi mari, partial ingrosate in piele.
Exemplarele tinere au botul alungit, ascutite spre varf, dar odata cu 
Inaintarea in varsta acesta devine din ce in ce mai scurt, conic si comprimat pe verticala.
Gura este mare, inferioara, buza inferioara continua iar mustatile sunt turtite lateral nefranjurate.
Partea dorsala si lateralele au culoarea brun cenusie, chiar negricioase, iar abdomenul alb-galbui.
Coloritul morunilor din Dunare este mai deschis decat cel al celor din Marea Neagra.
Se hranesc mai ales cu pesti, crustacee, moluste si alge; iarna mananca foarte putin.
Pentru reproducere migreza in Dunare, primavara la tempereturi ale apei de 4-5 grade si toamna. Masculii ating maturitatea sexuala la 12-14 ani iar femelele la 16-18 ani cand au circa 2 metri lungime si 80 kg greutate; femelele depun 360 000-7700000 icre.
In Dunare se reproduc numai primavara la temperaturi de 15-17 grade, in gropi adanci (8-20 metri) cu fundul tare argilo-nisipos, in locuri ferite de impotmolire.
Ecloziunea larvelor are loc la 7-8 zile de la fecundare, la temperatura apei de 13,5-14 grade. La 8-10 zile dupa ecloziune larvele trec de la hranirea vitelina la cea activa.
Dupa reproducere, adultii migreaza, la suprafata apei; puietul se indreapta spre mare in perioada iulie-septembrie pe fundul apei si se opreste in anumite locuri, unde se aduna si puii altor specii de sturioni. In Dunare puietul se hraneste cu crustacee si larve de insecte, iar in apele salmastre in special cu nisidaceae si paleominidae.
NISETRU (Acipenser gueldenstaedti)
Specie care traieste in Marea Caspica, Marea de Azov si Marea Neagra, de unde, pentru reproducere urca in raul Dunare.
Corpul este gros in apropierea capului si ingust spre coada, este acoperit cu placi (10-20 pe partea dorsala, 30-50 pe partile laterale si 10-15 pe abdomen) 
Botul este scurt, rotunjit, lat si obtuz, cu mentiunea ca la mascul este ceva mai lung. Profilul dorsal al capului este usor concav. Scuturile dorsale mezocentre ( varful lor nu depaseste margine scutului) si distantata intre ele. Atat scuturile cefalice cat si cele dorsale sunt puternic granulate radiar. Scuturile laterale sunt de forma rombica distantate intre ele. Intree scuturile dorsale si cele laterale exista numeroase scuturi marunte sau placute osificate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Specii de Pesti.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!