Smantana si Iaurtul

Cuprins referat Cum descarc?

IAURTUL 3
Proprietatile iaurtului 3
Beneficiile si caracteristicile iaurtului 7
Caracteristici organoleptice 9
Caracteristici chimice 10
Defecte care pot sa apara la fabricarea iaurtului 10
Alte tipuri de iaurt 12
SMANTANA 14
Procesul tehnologic 15
Defectele smantanii 16
Microflora produslor lactate 18
Controlul calitatii produselor lactate 19


Extras din referat Cum descarc?

IAURTUL
Este sortimentul cel mai raspandit din grupa produselor lactate acide.Este cunoscut din sec al VII lea in Asia Mica.Datorita insusirilor sale, s-a raspandit in Europa si in alte tari.Denumirea este de origine turca "ia-urt" insemnand ,,lapte acru".Valoarea dietetica a fost pusa in evidenta de biologul rus Mischenor, importanta acestui produs crescand datorita utilizarii lui in tratamente cu antibiotice in alimentatia dietetica. (1)
Iaurtul se obtine prin fermentarea laptelui sub actiunea a doua bacterii: Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus. El poate fi inbogatit si cu alti fermenti benefici precum Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus bifidus, fermenti care competeaza actiunea celor existenti.
Astfel iaurtul natural este un aliment nutritiv care contine aceste bacterii indispensabile procesului de digestie, contribuind astfel la ingrijirea sanatatii. Desigur, este vorba despre iaurtul natural, fara calorii, zahar, stabilizatori sau alte adausuri de arome.
Trebuie remarcat faptul ca iaurtul contine aceleasi bacterii "bune" sub forma de cultura care se gasesc in mod natural in sistemul digestiv. Aceste bacterii sunt indispensabile unei digestii normale precum si absorbtiei calciului. El mai contine vitaminele A si B, minerale (calciu, potasiu, fosfor), albumina, .
Proprietati ale iaurtului:
- Ajuta la buna functionare a sistemului imunitar determinand cresterea de limfocite T si B si provocand reactii antigenice impotriva germenilor patogeni, virusilor si microbilor;
- Reprezinta un antibiotic natural;
- Consumul de iaurt ajuta in multe dezordini imunitare cum ar fi spre exemplu rinita alergica;
- Este antitumoral;
- Scade nivelul colesterolului sanguin;
- Ajuta la vindecarea ulcerului;
- Restabileste flora intestinala, previne diabetul si ateroscleroza;
- Reduce aciditatea secretiilor vaginale;
- Inlatura mirosul neplacut al aerului respirat
- halena provenit din procesele de putrefactie din intestin;
- Intinereste pielea si ii reda elasticitatea.
Indicatii:
Iaurtul este indicat tuturor pentru intarirea imunitatii, in dispepsii prin putrefactie, tulburari digestive (indigestii, gastrite, constipatie, etc), fermentatii intestinale, carente de vitamine B, hipercolesterolemie, uremie, acnee, herpes, psoriazis. Copiii il pot consuma dupa varsta de 7 luni.
Cum se consuma iaurtul?
In general pentru intarirea sanatatii este recomandat un pahar-doua de iaurt pe zi timp de 15 zile pe luna. Pot fi folosite si cure pe perioade lungi de timp, crescand astfel rezistenta organismului.
Extern, iaurtul poate fi folosit in dermatologie si in cazul arsurilor de gradul intai. In cosmetica compresele si mastile cu iaurt sunt recomandate tuturor tipurilor de piele. 
Alaturi de iaurt pot fi folosite diverse adausuri sau sucuri de vegetale specifice fiecarui tip de ten.(2)
Iaurtul este un aliment cu multiple virtuti in pastrarea si promovarea sanatatii, cunoscute din timpuri stravechi. Acestea deriva atat din continutul sau nutritional, complet si bine echilibrat la nivelul nutrientilor majori, cat si din contributia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus si Streptococcus Thermophilus). Aceste bacterii aduc consumatorilor, beneficii pentru sanatate, precum: ameliorarea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactaza), stimularea raspunsului imunitar nespecific, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative in dauna celor putrefactive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Smantana si Iaurtul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!