Sfecla de zahăr

Extras din referat Cum descarc?

Industria zaharului din tara noastra foloseste ca materie prima pentru obtinerea zaharului, sfecla de zahar.
Calitatea tehnologica a sfeclei de zahar este principalul factor care determina eficienta procesului de industrializare a acestei materii prime. Asupra acestui factor actioneaza o serie de elemente dintre care o importanta deosebita o are perioada de vegetatie, deoarece atunci se formeaza compozitia chimica, structura anatomo-morfologica, caracteristicile fizice.
1. Structura anatomica a sfeclei de zahar
Radacina sfeclei de zahar - partea care constituie materia prima pentru industrializare - are o structura anatomica complexa, fiind formata in principal din patru componente (fig.1):
Fig. 1  Sfecla de zahar
1- radacina; 2- frunze; 3- sistem radicular cu peri absorbanti
- capul radacinii cu baza sau epicotilul - in primul an de vegetatie a sfeclei se dezvolta o rozeta deasa la frunze. La recoltarea sfeclei frunzele se taie si se separa de radacina propriu zisa, deoarece au un continut ridicat de nezahar si o textura care ingreuneaza mult taierea sfeclei denaturand calitatea taiteilor. Pentru valorificarea superioara frunzele sfeclei de zahar se folosesc ca furaj;
- gatul sfeclei de zahar sau hipocotilul - reprezentat de portiunea din radacina de la baza ultimelor frunze si se termina la partea inferioara in punctele unde incep cele doua santuri longitudinale numite santuri de zahar. Gatul sfeclei de zahar nu se


Fisiere in arhiva (1):

  • Sfecla de Zahar.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!