Servirea Bauturilor in Cadrul unui Restaurant

Cuprins referat Cum descarc?

1.Servirea bauturilor in salonul restaurant pag 2-7
2. Reguli generale privind asocierea bauturilor cu diferite preparate culinare si produse de patiserie - cofetarie pag 7-9
Bibliografie pag 10


Extras din referat Cum descarc?

1.SERVIREA BAUTURILOR IN SALONUL RESTAURANT
Este cunoscut faptul ca preparatele culinare bine pregatite si, in acelasi timp, bine servite au un rol deosebit pentru succesul unei mese intime sau chiar oficial - festive. Masa trebuie neaparat intregita cu servirea unor bauturi corespunzatoare, servire care presupune in primul rand o alegere potrivita a acestora, in concordanta cu alegerea meniului. Servirea presupune punerea in valoare a valentelor calitative ale bauturilor oferite. Aceasta impune ca lucratorii din restaurante sa cunoasca si sa respecte o serie de reguli si cerinte generale privind servirea bauturilor. 
Consideram obligatorie cunoasterea de catre lucratorii ce asigura servirea bauturilor in saloanele restaurantului si barului in urmatoarele reguli : 
- paharele sa fie foarte curate si alese diferentiat (forma si capacitate), in functie de caracteristicile si tipurile bauturilor servite ; este bine sa se aleaga pahare incolore, fara decor, pentru a pune in evidenta coloritul bauturilor servite;
- temperatura la care se consuma bauturile difera, lucru ce impune asigurarea temperaturii optime, specifice fiecarui sortiment, ca cerinta de baza pentru servirea bauturilor ;
- bauturile se servesc intotdeauna prin partea dreapta indiferent daca se aduc pregatite in pahare de la sectii sau se toarna in paharul de pe masa clientului;
- bauturile simple (vermuturi, rachiuri, vinuri) se servesc intotdeauna insotite de un pahar cu apa minerala sau sifon si gheata, separat;
Transportul bauturilor in salon se efectueaza in mod diferentiat, cele portionate in pahare - pe tava, iar cele la sticle - in mana, cosulete speciale sau frapiere.
Pentru preluarea de la sectie a bauturilor portionate se vor respecta urmatoarele etape:
- vor controla daca paharele sunt curate si neciobite, daca barmanul a respectat comanda;
- vor ridica cu mana dreapta paharele de pe tejgheaua barului si le vor aseza pe tava acoperita cu servet, aflata pe mana stanga, avand grija sa le echilibreze pentru a le asigura stabilitatea;
- vor merge cu bauturile in salon, circuland intotdeauna pe partea dreapta a culoarului pana la masa clientului, unde le vor servi dupa regulile cunoscute; ospatarul va duce cu mana stanga de regula doua sticle astfel: ia prima sticla cu mana dreapta si o fixeaza in podul palmei stangi, prinzand-o cu degetul mic, inelar si mare; ridica apoi cea de a doua sticla, pe care o fixeaza intre degetul inelar si mijlociu; daca sticlele sunt decapsulate, marginea sticlei nu trebuie sa se atinga de mana ospatarului.
Tehnica deschiderii sticlelor difera in functie de natura bauturilor continute. Se folosesc tirbusonul universal, lama pentru taiat capisoanele si cheia de desfacut capsulele. Debusonarea trebuie facuta la gheridon, pentru a se evita unele mici accidente ce pot interveni.
La sticlele de vin alb, pe gheridon, in frapiera sau pe consola se taie cu ajutorul lamei de la tirbuson, capisonul pe mijlocul gatului sticlei, indepartandu-se cu mana dreapta partea superioara, care se pune in buzunar, apoi se introduce spirala in mijlocul dopului fa strapunge; se extrage cu atentie dopul sprijinand parghia tirbusonului pe gatul sticlei; cu ajutorul ancarului se sterge gura sticlei, dupa care se servesc clientii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Servirea Bauturilor in Cadrul unui Restaurant.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești.
După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare.
Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!