Semintele Nutline

Extras din referat Cum descarc?

ALKA GRUP este unul dintre liderii pietei producatorilor FMCG din Romania. ALKA GRUP are o abordare inovatoare a afacerii, concretizata prin investitii tehnologice si diversificari ale gamei de produse; compania are in acelasi timp ca obiectiv sa devina avangarda pietei de profil din Romania. Strategia de dezvoltare a produselor se bazeaza pe intelegerea cerintelor si gusturilor consumatorului din Romania. Alka Grup a fost fondata in 1994, odata cu infiintarea primei companii din grup, Alka Co., o investitie de 6.5 milioane USD. In prezent, dupa 12 ani de activitate si investitii a cumulat peste 17 milioane USD doar din tehnologie.ALKA GRUP are la acest moment in portofoliu 9 marci - NUTLINE, ALKA, ALKA - PRAJITURA CASEI, ALKA FANCY BAKERY, ZEO, Dr. KRANTZ, ALFERS, GOLD MOCCA si STRETTO - produce, ambaleaza si distribuie napolitane, prajituri, biscuiti glazurati si neglazurati in diverse sortimente, cafea si o intreaga gama de seminte si fructe uscate. Succesul Alka Grup se datoreaza unei echipe profesioniste, si unor standarde de calitate aplicate pe intreg ciclul de afaceri. Aceleasi standarde guverneaza relatia cu toti partenerii: o resea extinsa de peste 50 de distribuitori nationali si o selectie dintre cei mai buni furnizori de materie prima.
Inovatia este principalul element al strategiei de dezvoltare a grupului Alka, fie ca este vorba de noi produse, retete, sisteme de deschidere sau ambalaje pentru depozitare usoara. Alka Grup investeste in cunoasterea, intelegerea si anticiparea gusturilor pietei, in tehnologie si know-how. Astfel, Alka reuseste sa isi surprinda mereu placut consumatorii. 
Alka pe scurt:
Cifra de afaceri 2005 la nivel de grup: 30.643.410 USD;
Nivel investitii initiale 1994: ~6,5 mil USD;
Nivel investitii cumulate in tehnologie (1994-2006): ~17 mil USD;
Nivel investitii in tehnologie cumulate pe grup (2004 - 2005): ~2,5 mil USD.
Alka Grup anunta o inovatie: pachetul Nutline Flash, de 20gr, cu deschidere usoara. Produsul marcheaza o premiera in segmentul semintelor, fiind primul dedicat, atat prin gramaj cat si prin ambalajul tip easy-open, consumului instant, de catre o singura persoana. Nutline Flash completeaza gama de produse Nutline care include seminte cu si fara coaja si fructe uscate. Cele 20 de grame de seminte decojite de floarea soarelui, prajite fara ulei, continute in pachetul fulger Nutline Flash, asigura 12% din necesarul zilnic de proteine si un aport semnificativ de vitamina B6, vitamina E, zinc, thiamina si alte substante naturale care asigura buna functionare a organismului.
Tehnologiile avansate precum si calitatea materiilor prime utilizate de ALKA GRUP au conferit gamei Nutline o pozitie puternica pe piata de profil. Segmentul fructelor uscate, alaturi de seminte, este de altfel unul dintre domeniile de excelenta ale companiei Alka, prin intermediul brandului Nutline. Potrivit ultimului studiu de piata AC Nielsen, semintele Nutline conduc detasat in segmentul seminte si aceeasi pozitie de lider este detinuta de brandul Nutline pe total categorie - seminte si fructe uscate - cu o cota de piata 38%.Piata de fructe uscate inregistreaza cresteri de la an la an, in perioada octombrie - noiembrie 2008 crescand cu aproximativ 23,7% in volum, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Nielsen Romania.
Certificarea calitatii semintelor reprezinta un ansamblu de operatiuni de control si verificare in principalele faze ale procesului de multiplicare, conditionare, ambalare, etichetare si sigilare care asigura ca produsele, procedeele si serviciile sunt conforme cu regulile si normele tehnice specifice.
Certificarea calitatii semintelor consta din:
a) inspectia in camp a culturilor semincere pentru stabilirea valorii biologice a semintelor din punct de vedere al identitatii, autenticitatii, puritatii varietale si starii fitosanitare;
b) controlul prin sondaj in principalele momente ale procesului de recoltare, transport si prelucrare;
c) determinarea conditiilor tehnice de calitate a semintei cuprinzand puritatea fizica, germinatia, starea sanitara sau alte conditii specifice speciei prevazute in anexa nr.2 a prezentelor reguli si norme si care se efectueaza prin prelevarea de probe si analiza acestora dupa metode standardizate;
d) controlul starii sanitare privind lipsa organismelor daunatoare de carantina se realizeaza direct in camp sau prin probe analizate in laborator de autoritatea fitosanitara si care emite documentele de constatare; 
e) verificarea autenticitatii si puritatii varietale in pre si postcontrol prin metode si tehnici adecvate prin teste de laborator sau in parcele de control. Postcontrolul se organizeaza pentru toate categoriile biologice de seminte destinate multiplicarii si se efectueaza in campurile de testare ale Institutului de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor (I.S.T.I.S.), sau a altor institutii si agenti economici abilitati de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor .
Certificarea oficiala se concretizeaza prin eliberarea documentelor de inspectie in camp si analizele (testele) de laborator si prin aplicarea pe ambalajele care contin seminte care corespund conditiilor de calitate prevazute in norme, pe specii sau grupe de specii, a etichetelor oficiale sau, dupa caz, a vignetelor oficiale si eventual a sigiliilor (plombelor).


Fisiere in arhiva (1):

  • Semintele Nutline.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!