Restaurantul Butucul de Vie

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea restaurantului
Restaurantul apartine societatii comerciale ROGER S.R.L. Onesti. Din aceast motiv, in momentul de fata S.C. ROGER S.RL are ca principal obiectiv de activitate, pe langa comercializarea produselor alimentare si "activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530. 
Societatea si-a inceput activitatea prin comercializarea produselor alimentare de diferite tipuri prin intermediul unui lant de magazine proprii. Magazinele prin intermediul carora sunt distribuite aceste produse catre populatie sunt situate in piata centrala a orasului Onesti. In momentul in care aceasta afacere s-a extins, societatea a decis infiintarea unui restaurant. Ceea ce este mai deosebit la acest restaurant este faptul ca aprox. 50% dintre alimentele necesare la pregatirea diferitelor feluri de mancare sunt furnizate de societate, deoarece aceasta are abator propriu si laborator de pregatire a diferitelor de produse.
Restaurantul a fost infiintat in anul 2005, din luna martie fiind deschis pentru clienti. In ceea ce priveste activitatea restaurantului, in primii doi ani firma oferea servicii numai in incinta restaurantului. In anul 2007, datorita amplificarii cererii pentru serviciile prestate de restaurant, firma include in oferta sa de servicii si serviciile de catering, de livrare a produselor comandate la domiciliul clientilor sau la biroul acestora. A fost totusi putin dificil la inceput, dar am aflat ca dupa o campanie promotionala de 3 luni, cererea pentru acest serviciu a crescut semnificativ. In prezent, acest serviciu asigura firmei 20% din cifra de afaceri lunara a restaurantului. 
Amplasare
Restaurantul "Butucul de vie" este localizat in orasul Onesti, judetul Bacau. Acesta este situat pe unul dintre bulevardele principale ale orasului, si anume Bulevardul Oituz, numarul 21, telefon de contact pentru diferite ocazii 0234.317.890. Acest restaurant este recunoscut in randul locuitorilor orasului sub numele de "Zahana". 
Dotarea
In alcatuirea structurii restaurantului intra urmatoarele functiuni:
-Subsol- incaperi anexe bucatariei: depozitare frigorifica, depozitare alimente in stare conservata sau proaspata (dep. legume), depozit bauturi;
-Terasa: in directa legatura cu restaurantul;
-Spatii de servire pentru clienti;
-Spatii de productie: bucataria principala (oficiu, preparari calde si reci, spatii primire marfa, spalatoare vesela si vase) ; accesul de marfa in zona bucatariei (prin spatele restaurantului);
-Barul- serviciu;
-Grupuri sociale pentru clienti;
-Vestiarele si grupurile sanitar pentru personal .
Subsolul
La subsolul cladirii in care este amenajat acest restaurant se afla amenajate cateva dintre incaperile anexe bucatariei: depozitare frigorifica, depozitare alimente in stare conservata sau proaspata (dep. legume), depozit bauturi. Marfurile care sunt achizitionate pentru restaurant sunt depozitate in aceste anexe. Spatiile sunt aerisite corespunzator, creandu-se conditiile benefice pentru pastrarea diferitelor tipuri de alimente. 
Terasa 
Teresa este deschisa clientilor in sezonul cald, fiind asigurate aceleasi conditii ca si in interiorul restaurantului. Terasa este cea care face posibil accesul in restaurant, ea este deci o continuare a restaurantului. Aceasta terasa are o capacitate de 40 de locuri. Pe terasa exista mese de 4, de 8 si, la cerere, de 12 persoane, confectionate din lemn masiv. In jurul meselor scaunele sunt tot din lemn. Pardoseala terasei este realizata din gresie (mai multe nuante de crem). Din moment ce vremea permite, pe terasa sunt aduse umbrele, ghivece cu flori (muscate, floarea soarelui si flori salbatice) si sunt plantati arbusti pitici.
Spatii de servire pentru clienti
Spatiile de servire pentru clienti sunt reprezentate de cele doua saloane ale restaurantului: un salon pentru nefumatori si un salon in care fumatul este permis. In salonul in care este permis fumatul, exista un sistem de ventilatie bine pus la punct, care sa asigure conditii propice clientilor. Cele doua saloane sunt despartite printr-o usa glisanta, astfel incat fumul de tigara din salonul fumatorilor sa nu deranjeze clientii nefumatori.
Salonul pentru nefumatori are o capacitatea de 60 de locuri, iar salonul pentru fumatori are o capacitate de 80 de locuri. S-a luat decizia ca salonul pentru fumatori sa aiba o capacitate mai mare, datorita numarul de clienti fumatori tot mai mare. 
Primul salon la intrarea in restaurant este cel pentru fumatori, urmand in partea dreapta si salonul pentru nefumatori. In ambele saloane sunt mese de forma patrata, cele de 4 persoane, si de forma dreptunghiulara, cele de 8 persoane, toate fiind confectionate din lemn masiv. La cerere se pot amenaja si mese de 12 persoane sau chiar mai multe. Acestea sunt acoperite cu fete de masa, iar deasupra sunt asezate in colt naproanele. Spre deosebire de terasa, in saloane, scaunele sunt tot din acelasi material ca si mesele, cu exceptia ca sunt tapitate. Pardoseala saloanelor este realizata din gresie (mai multe nuante de maro). De asemenea saloanele sunt ornamentate cu flori naturale, plasate in ghivece speciale.
Spatii de productie - bucataria principala (oficiu, preparari calde si reci, spatii primire marfa, spalatoare vesela si vase) ; accesul de marfa in zona bucatariei (prin spatele restaurantului).
Bucataria reprezinta principalul spatiu al productiei. Zonificarea functionala a bucatariei cu utilajele de preparare a hranei, fluxul de evacuare a deseurilor, masurile luate pentru evitarea poluarii (separatorul de grasimi, hota cu evacuare pe acoperis, la peste 30 m inaltime), asigura inscrierea acestor dotari in normele sanitare specifice.
Sectorul de productie cuprinde mai multe zone de lucru : prelucrare preliminara, carmangerie, bufet de serviciu ( bucatarie rece), cafetaria (produse de mic dejun, deserturi, bauturi nealcoolice), prelucrare termica (bucatarie calda), spalatoare, oficiul restaurantului.
In legatura cu bucataria sunt amplasate anexele (grupul sanitar, anumite spatii de depozitare, biroul bucatarului sef). Bucataria dispune de tot ce e necesar pentru pregatirea in cele mai bune conditii a preparatelor culinare : masini de gatit cu foc deschis (gaz metan), depozit frigorific, roboti de bucatarie, plansete, cuptoare, chiuvete, mese de inox, friteuze, dulapuri ce adapostesc vasele si ustensilele necesare in procesul de productie. Alimentele sunt aduse de la subsol la parter (bucataria) cu liftul hidraulic. La bucatarie au acces numai lucratorii departamentului alimentatie, inclusiv ospatarii care au acces numai in zona care da spre restaurant. Pardoseala bucatariei este din gresie in nuante de maro, crem, iar peretii sunt acoperiti de faianta in nuante mai deschise.
Oficiul 
Oficiul face legatura intre spatiile de servire pentru clienti, bucatarie si spalatoare. In oficiu se afla casieria si dulapurile pentru inventarul de rezerva. Pardoseala existenta aici este din gresie si mozaic, pentru a pastra aceeasi linie cu cea din restaurant, de culoare verde(kaki)-maro. Usile sunt mari, din lemn, batante insa pentru a usura munca ospatarilor.
Spalatorul 
Din oficiu se intra in zona destinata spalatorului. Bucataria restaurantului dispune de doua spalatoare :
- Un spalator pentru oale ;
- Un spalator pentru vesela ;
Dupa ce se efectueaza operatiunea de spalare si uscare vasele vor fi depozitate la locurile lor pentru un nou ciclu. Pardoseala este acoperita de gresie, iar peretii de faianta. Exista sifoane de curgere si gratare de lemn.


Fisiere in arhiva (1):

  • Restaurantul Butucul de Vie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!