Regimul Alimentar

Extras din referat Cum descarc?

In alimentatia rationala si dietetica o deosebita atentia se acorda regimului alimentar, prin care se subintelege divizibilitatea luarii mesei in timpul zilei, cantitatea de mancare repartizata la fiecare masa (gustare de dimineata, pranz, cina s.a.). in conditiile contemporane, cel mai fiziologic este regimul alimentar cu luarea mesei de 4 ori pe zi. Nerespectarea regimului alimentar actioneaza negativ asupra organismului, provoaca tulburari ale organelor digestive si ale starii generale a organismului. S-a constatat ca intervalele mari dintre mese deregleaza metabolismul colesterolului si contribuie la dezvoltarea aterosclerozei.
Principiile de baza ale regimului rational de alimentatiei prevad mese mai dese si hrana fractionata in cantitati mai mici. Intervalele intre mese nu vor depasi 4-5 ore. In aceste conditii se creeaza efort uniform al organelor digestive cu actiune inalta a fermentilor asupra hranei si prelucrarea ei maxima de catre sucurile digestive, se respecta reflexul de eliminare a sucului gastric, bogat in fermenti, in anumit timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regimul Alimentar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!