Realizarea unui Produs de Cofetarie - Tiramisu

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
CARACTERIZAREA DESERTURILOR
1.1.PRODUSELE DE PATISERIE-COFETARIE
Deserturile sunt reprezentate de dulciuri de bucatarie(orez cu lapte,clatite,gogosi),produse de cofetarie-patiserie, fructe si inghetata.
Produsele de cofetarie sunt preparate complexe,cu calitati nutritive si energetice superioare celor de patiserie.Au gust dulcepronuntat si o aroma deosebita.Prin forma, aspectul si colorituldeserturilor,ele produc senzatii vizuale,olfactive si gustative placute.
Prajiturile reprezinta forma cea mai complexa de asociere a intregiigame de semipreparate de cofetarie in sisteme bine determinate,sau dupafantezia lucratorului.
Prin simetria si aspectul lor, ele indeplinesc urmatoarele functii:valorificarea superioara a semipreparatelor ce nu pot fi consumate caatare; furnizarea de factori nutritivi intr-o forma mai usor asimilabiladecat in alimentul natural: materia prima; acoperirea celei mai mari partidin energia pe care organismul o pierde prin efortul muscular.
Prajiturile, ca si alte produse de cofetarie se prezinta sub forma debucati mici(diferite figuri geometrice), cu gramaje de 50-120 gr,individualizate prin forma, aspect, culoare si aroma.
Baza prajiturilor - ca suport ce permite asocierea optima cumajoritatea semipreparatelor o constituie semipreparatul fainos: (blat, foi,coji), iar componenta ce-i determina rolul predominant de furnizor deenergie este crema.
Gama cea mai larga de prajituri au ca baza blatul Aceste prajituri au o structura stratificata a celor doua componente: blat, crema - iar caforma geometrica predomina forma paralelipipedica si cea de cub.Laprepararea lor se folosesc siropuri, baroturi, fondant, fructe confiate etc
Valoarea alimentara a prajiturilor cu blat este determinata deproteinele complete, furnizate de ouale din blat si laptele din compozitiaunor creme, asociate cu proteinele vegetale din faina, lipidele usorasimilabile din unt, bogate in vitamine liposolubile(A-D),cat si deglucidele simple furnizate de cele trei semipreparate:blat, sirop si creme.
Un astfel de desert il constituie si Tiramisu.Ceea ce il deosebeste de alte deserturi este acea intensa aroma de cafea care nu poate fi confundata. Un alt element cheie la aceasta prajitura este si minunatul gust al branzei mascarpone si aroma piscoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reusesc de fiecare data sa alinte papilele noastre gustative.
Aceasta prajitura delicioasa purta in trecut denumirea de Bagatela Toscana si a fost preparata pentru prima data in Siena, o localitate din Italia. Motivul prepararii ei a fost o vizita pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a facut-o in acea zona. El se pare ca a fost atat de multumit de acel desert incat a dorit sa ia cu el acasa, in Florenta acea reteta. O alta legenda cu privire la acest desert este ca el a fost preparat pentru prima data in localitatea Treviso. Totusi originile acestui desert se pare ca sunt destul de vagi deoarece unii spun ca el ar fi fost originar din Venetia. De ce- Motivul este unul cat se poate de simplu, curtezanele din Venetia doreau sa fie cat mai energizate inainte de viitoarea intalnire amoroasa pe care o aveau.
- Nici pana astazi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorita faptului ca mai multe regiuni ale Italiei isi disputa paternitatea acestei prajituri. Aici putem mentiona: Venetia, Lombardia, Piemonte ori Toscana.
- Asadar toate povestile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decat altele. Ceea ce stie toata lumea este ca Tiramisu este intradevar un desert italian pe care il putem gasi in toate meniurile restaurantelor care se respecta din intrega lume.
[Semnificatie
In trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai tarziu insa el a primit numele si semnificatia pe care o are si in zilele noastre: Tiramisu sau in traducere din italiana Ridica-ma!. Acest fapt s-a datorat proprietatilor excitante pe care se pare ca le poseda acest desert.


Fisiere in arhiva (1):

  • Realizarea unui Produs de Cofetarie - Tiramisu.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!