Proiectul Secției Bucate Reci a Unei Cantine Muncitorești

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
1. Incaperi de producere
2.Notiuni despre sectii de producere , sectoare si 
locuri de munca 
3. Sectia Bucate reci
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere.
Alimentatia publica reprezinta un asamblu de intreprinderi cu statut organizatoric divers , care se ocupa de producerea , comercializarea si organizarea consumului produselor culinare.
Indeplinirea a trei functii conexe - fabricarea produselor culinare , comercializarea si consumul lor este specificul acestei sfere si se reflecta in particularitatile structurii de producere comercializare a intreprinderilor, organizarii procesului de producere , in stabilirea preturilor.
Pentru realizarea procesului tehnologic si asigurarea unui nivel de calitate a productiei finite o conditie fundamentala o reprezinta dotarea tehnica (incaperi , utilaje) a intreprinderii de alimentatie publica.
Completarea intreprinderii cu utilaje se efectueaza in functie de tipul , categoria intreprinderii , specializarea si indicii de capacitate.
Incaperi de producere.
Incaperile de producere includ sectiile de prelucrare primara a materiei prime (Legume. Semipreparate;Carne-Peste. Semipreparate); sectiile de finisare a preparatelor unde se organizeaza producerea pe baza semipreparatelor (sectiile Bucate calde , Bucate reci); sectia de cofetarie , de spalare a veselei din sala si din bucatarie. La unitatile in care deservirea se face de catre chelneri acest grup include sectia de distribuire a preparatelor. 
Incaperile de producere este necesar sa asigure:
- Consecutivitatea efectuarii proceselor tehnologice (pregatirea semipreparatelor si productiei finite);
- Prelucrarea separata a produselor inainte si dupa tratamentul termic;
- Transferul tehnologic si de transport minimal;
- Indeplinirea stricta a regimului sanitar;
- Asigurarea conditiilor de protectie a tehnicii de securitate a muncii.
Componenta si suprafata incaperilor de producere se determina in conformitate cu normele de constructie , in functie de tipul si capacitatea intreprinderii , reiesind din calculele tehnologice. Utilajul se alege in dependenta de programul de producere si numarul de lucratori in schimb maxim. In acest caz se ia in considerare faptul ca suprafata sectiei ocupate cu utilaj trebuie sa constituie 25-30% din suprafata totala.
Sectiile de producere a semipreparatelor se amplaseaza linga depozite , urmarindu-se scopul de a asigura comoditate in transportarea materiei prime in depozite Transportarea legumelor in sectia Legume. Semipreparate se efectueaza direct din depozitele de legume , reducindu-se la minimum distanta de deplasare din motivele sanitar-igienice. In cazul unitatilor mari , cu doua etaje , sectiile de semipreparate se planifica la parter , iar transportarea semipreparatelor in sectiile de finisare se efectueaza cu ascensorul.
Sectiile de finisare (Bucate calde si Bucate reci) se amplaseaza astfel , incit sa se asigure comunicarea comoda intre setii si salile de comert.
Cerintele saitaro-igienice fata de aceste sectii sunt deosebite , deoarece aici se finiseaza procesul de pregatire a bucatelor , urmind faza directa de servire a consumatorului. Se interzice intersectia torentelor de materie prima , semipreparate si vesela folosita prin aceste sectii.
Sectia Bucate reci se planifica in vcinatatea sectiei Bucate calde , iar in unitati mici (pina la 75 locuri) se admite imbinarea acestor sectii intr-o incapere divizata in sectoare de producere , asigurate cu sistem de ventilare , pentru mentinerea conditiilor de temperatura anumita pentru fiecare sector.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectul Sectiei Bucate Reci a Unei Cantine Muncitoresti.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!