Produsele din Peste

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
1. Introducere pag 2
2. Produsele de mare pag 3
3. Pestele oceanic pag 4
4. Cele mai consumate produse din peste pag 5
5. Indiicile calitatii pestelui pag 6
6. Tehnologia preparatelor din peste pag 7
a. Clasificare
b. Materi prime
c. Verificarea calitati pestelui
d. Prelucrarea preliminara a pestelui proaspat
e. Prelucrarea preliminara a pestelui congelat
f. Efectele prelucrari preliminare
7. Determinanti ai produselor din peste pag 9
a. Determinarea unor produsi de degradare a carnii (trimetilamina)
b. Determinarea azotului din trimetilamina 
c. Determinarea rapida a unor amine ca materiale de insalubrizare
d. Determinarea amidonului din probele de carne
e. Determinarea fainii de soia din preparatele din carne
f. Grasimi 
g. Calorii 
h. Consum
i. Vitamina D
8. Pestele un bun protector - previne bolile cardiace pag 14


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Se poate spune ca pestele este un aliment pe placul inimi. Inlocuirea carnii de porc cu peste este o masura recomandata celor care au pro!bleme cu colesterolul. Pes!te!le contine niste grasimi care scad colesterolul si previn afectiunile cardiovasculare.
Inlocuirea carnii de porc cu peste este o masura recomandata celor care au pro!bleme cu colesterolul. Pes!te!le contine niste grasimi care scad colesterolul si previn afectiunile cardiovasculare. 
Consumul de carne de peste previne afectiunile cardiovasculare, poliartritele reumatoide, bolile neurodegenerative, anemiile si depresiile, ne spun specialistii in nutritie. Pentru aceasta ar fi bine sa inlocuim o parte din carnea de porc cu carne de peste si sa mancam trei-patru portii de peste pe saptamana. Atuurile pestelui sunt proteinele si grasimile cu valoare biologica ridicata, vitaminele din grupul B, vitaminele A si D, dar si mineralele (fosfor, iod, calciu, zinc). 
2.Produsele de mare
In alimentatia dietetica se utilizeaza, ca regula, pestele slab si cel moderat gras, cu toate ca in anumite diete se accepta pestele gras si bogat in proteine (scrumbie de mare, somon, somon siberian, sardea). Grasimea (untura) de peste se oxideaza usor sub actiunea oxigenului atmosferic, a luminii, temperaturii inalte. Untura de peste se asimileaza usor. in ea prevaleaza acizii grasi nesaturati, inclusiv cei indispensabili, este bogata in vitaminele A, D, indeosebi grasimea ficatului. Continutul vitaminelor din complexul B in peste e acelasi sau mai mic ca in carnea de animale.
Pestii, in special acei de mare, contin variate substante minerale, in particular microelemente - iod, fluor, cupru, zinc etc. Dupa continutul colesterolului si purinelor pestele putin difera de carnea animalelor. Multe purine contine scrumbia si conservele. Substantele extractive, in peste, sunt mai putine comparativ cu carnea animalelor, dar ele excita mai puternic secretia glandelor digestive. Carnea de peste se asimileaza mai bine ca cea de animale, dar proprietatile ei gustative sunt mai putin pronuntate. Greu se digera pestele uscat.
In multe diete se foloseste pestele viu si cel congelat. Cel din urma dupa valoarea sa nutritiva nu se deosebeste de pestele viu. in unele diete se foloseste pestele slab sarat (4-10% sare). Pestele moderat sarat (11-13% sare) se desareaza preventiv. Pestele puternic sarat (14% sare), cel afumat si cel sarat cu gust picant in alimentatia dietetica nu se intrebuinteaza.
In multe bucate ale alimentatiei dietetice pot fi incluse produse ale marii (amfibieni si nevertebrate). Ele servesc ca sursa de proteine, iar dupa continutul de microelemente intrec intrucatva carnea de animale. Din punct de vedere al digestibilitatii aceste produse alimentare sunt inferioare pestelui si carnii animalelor, cu exceptia carnii de la pulpa broastei. Varza de mare contine mult iod, precum si alte substante minerale, fibre nutritive si vitamine ale complexului B.
O valoare nutritiva deosebita poseda icrele de peste. Icrele de nisetru si de somon contin aproximativ 30% proteine si 10-13% grasimi usor asimilabile. Icrele sunt bogate in lecitina, vitaminele A, E, D, complexul B, fosfor, fier si alte substante minerale. Totodata in icre se gaseste mult colesterol si clorura de sodiu. Icrele negre pasteurizate contin relativ putina sare.
3.Pestele oceanic
Iata cateva beneficii ale pestelui oceanic asupra sanatatii:
Alzheimer - acizii grasi din componenta multor soiuri de peste pot preveni deteriorarea celulelor creierului. Consumul de [este poate reduce de asemenea in mod semnificativ presiunea ridicata a sangelui, care este pusa in legatura cu dementa. O serie de studii intreprinse in Franta au demonstrat ca in cazul persoanelor care au consumat peste de cel putin o data pe saptamana, riscul de aparitie al dementei s-a redus considerabil.
Cancer - in urma unor studii intreprinse in Suedia, cercetatorii au constatat ca persoanele care nu au cosumat peste timp de 30 de ani, aveau sanse duble sau chiar triple sa dezvolte cancerul la prostata. Crabii si homarii contin foarte mult seleniu, si este considerat ca acestia au proprietati care pot combate cancerul.
Depresia - pestele ajuta in ameliorarea starilor depresive, datorita acizilor grasi omega 3 care cresc nivelul de serotonina din creier.
Artrita - persoanele care consuma foarte mult peste au sanse scazute sa dezvolte artrita, iar uleiul de peste este indicat in ameliorarea simptomelor de artrita reumatoida.
In privinta frumusetii pielii, pestele ajuta extrem de mult, in special somonul, care se considera ca poate reduce ridurile.
Acum ca am vazut care sunt beneficiile pentru sanatate ale pestelui, este timpul sa vedem si ce tip de peste trebuie consumat, pentru a profita cat mai mult de proprietatile acestuia:
Pestele alb, precum codul reprezinta o sursa excelenta de proteine cu un continut scazut de grasimi si minerale.
Pestele ce contine multe uleiuri precum sardinele sau somonul, prezinta cea mai mare concentratie de acizi grasi omega 3.
Crabul si homarul contin mult seleniu, care combate cancerul


Fisiere in arhiva (1):

  • Produsele din Peste.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!