Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1. Denumirea produsului si incadrarea lui 
2. Destinatia produsului
3. Aspecte inovative
4. Reteta de fabricatie pentru 100kg produs finit
5. Descrierea materiilor prime si auxiliare
6. Schema tehnologica 
7. Caracteristicile produsului finit 
8. Ambalarea, etichetarea si pretul produsului


Extras din referat Cum descarc?

1.Denumirea produsului .Categoria de produse din care face parte
Produsul "El vis" se incadreaza in categoria produselor de caramelaj tari si are drept. 
slogan: El vis, bomboana din paradis.
Dropsurile cu ardei capia sunt produse zaharoase care cuprind in compozitia lor zahar ,sirop de 
glucoza,apa,pasta de ardei, acid citric si esenta de afine rosi. 
Ideea gustului de dulce a fost descoperita pentru prima data de oamenii cavernelor care mancau miere,iar de-a lungul timpului,egiptenii ,arabii si chinezii au preparat fructe si alune invelite in miere pentru a satisface nevoia gustului de dulce. In Europa ,in Evul Mediu ,costul ridicat al zaharului a facut ca bomboanele sa fie o delicatesa pe care si-o permiteau doar oamenii bogati ,bomboanele din zahar topit devenind insa cunoscute abia in secolul al XVII-lea in Anglia si in coloniile americane. Fabricarea dulciurilor s-a dezvoltat rapid ca industrie la inceputul secolului al XIX-lea prin descoperirea sucului dulce din sfecla ,fabricarea bomboanelor tari din menta sau dropsuri din lamaie a devenit una din cele mai populare . Industria produselor de caramelaj , in special cea a dropsurilor a manifestat o crestere rapida in ultimii ani in diverse tari din intreaga lume.
2.Destinatia produsului
Cu exceptia copiilor sub 3 ani si diabeticilor produsul se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori in special acelora care necesita un aport mare de energie.Valoarea energica a produsului se incadreaza pana la 1870KJ/100g produs.
3.Aspecte inovative
Dropsurile sunt produse zaharoase care cuprind in compozitia lor zahar ,sirop de glucoza,apa, precum si alte ingrediente care contribuie atat la imbunatatirea propietatilor gustative cat si la marirea sortimentelor .
Produsul,, El vis" se diferentiaza de alte produse din aceasta categorie prin continutul de ardei capia care vine cu aport de culoare naturala provenita din ardeiul capia , substante nutrivite si textura dar si prin esenta de afine rosi (Vaccinium myrtillus ).
4.Compozitie 100 kg produs finit
Zahar Sirop de glucoza Apa Pasta ardei Capia Acid citric Esenta de afine rosii
64,1 kg 44,9 kg 21,16 L 5 kg 1 kg 0,051 kg
5.Materii prime
Zaharul (zaharoza) - constituie materia prima de baza a produselor zaharoase, putand reprezenta intre 50 si 70% din substanta uscata a acestora. Zaharul utilizat la fabricarea produselor zaharoase trebuie sa aiba o puritate de 99,75 - 99,8% zaharoza raportata la substanta uscata, umiditate de maximum 0,1%, cenusa maximum 0,3%, substante reducatoare maximum 0,05%.
Siropul de glucoza. Este utilizat la fabricarea produselor zaharoase si are un continut mediu de substanta uscata de 78 - 80%, din care dextroza si substante reducatoare, calculate ca dextroza, minimum 38 - 42%. Proportia de participare a siropului de glucoza la fabricarea produselor pe baza de caramel este cuprinsa intre 5 si 100% fata de masa zaharului. Glucoza din siropul de glucoza are rolul de a impiedica cristalizarea zaharozei in solutie, ceea ce permite cresterea concentratiei maselor la fierbere, fara riscul cristalizarii zaharozei.
Ardei capia 
Compozitie chimica:
Datorita numeroaselor varietati, ardeiul prezinta importanta deosebita pentru imbunatatirea consumului de legume si asigurarea unei nutritii corespunzatoare
- glucoza, fructoza, zaharoza, amidon, pectine, lipide, carotenoide, bogat in vitamina A si mai ales B1, B2, C, E, P, PP, enzime, ulei eteric si substante minerale.
Esenta de affine rosii 
In traditia populara: este pretuit pentru fructele sale dulci-acrisoare.
Din afine se prepara bauturi racoritoare si alcoolice (sirop si afinata) si produse alimentare (gem, marmelada) Sucul din fructe se folosea la colorarea vinurilor, iar in trecut se folosea la vopsitul firelor si tesaturilor. Compozitie chimica: fructele- tanin, pectine, mirtilina, zaharuri, provitamina A, vitamina B1, B2, C, E, PP, acizi: citric, benzoic, malic, oxalic, tartric, succinic, malic, lactic, principii bacteriostatice..
Apa 
Apa este un lichid inodor, insipid si incolor, de cele mai multe ori, sau usor albastrui sau chiar verzui in straturi groase. Apa este o substanta absolut indispensabila vietii, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solventi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Produse de Caramelaj Tari - Dropsuri El Vis.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!