Extras din referat
Tema de cercetare:
Determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus
Durata cercetării: 2008 – 2010
Scop: Lucrarea urmăreşte identificarea determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus.
Obiective:
- influenţa temperaturii şi umidităţii asupra dezvoltării bacilului;
- stabilitatea bacilului la temperatura de coacere.
Resurse umane
Stabilirea echipei de cercetare (iunie 2009)
Coordonator cercetare: ing. Gibă Alexandra
Inginer tehnolog: Popescu Mădălina
Laborant: Măjar Daniela
Tema activităţii de cercetare:
Determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus
Etica cercetării:
Se va prelucra: Legea nr. 324/8 iulie 2005 privind Cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică.
Responsabil: coord. Gibă Alexandra
Elaborarea planului de cercetare: iunie 2008
Stabilirea responsabilităţilor: iulie 2008
- Responsabilitatea primara pentru asigurarea calităţii cercetării revine fiecărei persoane implicate;
- Conlucrarea strânsa intre membrii echipei de cercetare;
- Identificarea, menţinerea sub control şi îmbunătăţirea continuă a proceselor derulate revine fiecărui membru al echipei de cercetare;
- Introducerea unor instrumente de evaluare a performantelor pe toate dimensiunile activităţii ,astfel încât să poată fi corectate neconformităţile existente;
- Programul activităţii de cercetare se realizează sub îndrumarea coordonatorului lucrării de cercetare;
- Actul decizional revine coordonatorului lucrării după ascultarea opiniilor membrilor grupului de cercetare;
Responsabil: coord. Gibă Alexandra
Faza de documentare: iunie 2008 – iulie 2008
In această fază a lucrării vom strânge cît mai multe informaţii şi documentaţie legată de tema de specialitate, reviste de specialitate, ziare, internet, proiecte de specialitate, articole din străinătate.
Vom studia metodele de analiză precum şi aparatura necesară efectuării analizelor.
Responsabil: echipa de cecetare
Prelucrarea materialelor şi clarificarea ideilor: iulie 2008
La sfârşitul lunii iulie echipa de cercetare se va reuni in vederea stabilirii duratei si temperaturilor de depozitare a făinii şi de coacere a pâinii.
Responsabil: echipa de cercetare
Resurse materiale
- făină albă tip 650, făină neagră tip 1350, făină de secară, făină integrală;
- pâine albă, pâine neagră, pâine integrală, paine de secară;
- laborator de analize fizico-chimice;
- bibliografia necesara disponibila;
Resurse umane
- echipa de cercetare;
- colaboratorii;
Resurse financiare
- achiziţionarea cerealelor; -chirie spaţiu pentru depozitarea cerealelor;
- costul analizelor de laborator;
Preview document
Conținut arhivă zip
- Planificarea Activitatii de Cercetare Stiintifica.doc