Planificarea Activității de Cercetare Științifică

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 740
Mărime: 8.63KB (arhivat)
Publicat de: Romi Nechita
Puncte necesare: 6
Universitatea “Lucian Blaga”, Sibiu Facultatea de Ştiinţe agricole, Industrie alimentară şi Protecţia mediului

Extras din referat

Tema de cercetare:

Determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus

Durata cercetării: 2008 – 2010

Scop: Lucrarea urmăreşte identificarea determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus.

Obiective:

- influenţa temperaturii şi umidităţii asupra dezvoltării bacilului;

- stabilitatea bacilului la temperatura de coacere.

Resurse umane

Stabilirea echipei de cercetare (iunie 2009)

Coordonator cercetare: ing. Gibă Alexandra

Inginer tehnolog: Popescu Mădălina

Laborant: Măjar Daniela

Tema activităţii de cercetare:

Determinarea gradului de contaminare al făinii cu Bacillus mezentericus

Etica cercetării:

Se va prelucra: Legea nr. 324/8 iulie 2005 privind Cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică.

Responsabil: coord. Gibă Alexandra

Elaborarea planului de cercetare: iunie 2008

Stabilirea responsabilităţilor: iulie 2008

- Responsabilitatea primara pentru asigurarea calităţii cercetării revine fiecărei persoane implicate;

- Conlucrarea strânsa intre membrii echipei de cercetare;

- Identificarea, menţinerea sub control şi îmbunătăţirea continuă a proceselor derulate revine fiecărui membru al echipei de cercetare;

- Introducerea unor instrumente de evaluare a performantelor pe toate dimensiunile activităţii ,astfel încât să poată fi corectate neconformităţile existente;

- Programul activităţii de cercetare se realizează sub îndrumarea coordonatorului lucrării de cercetare;

- Actul decizional revine coordonatorului lucrării după ascultarea opiniilor membrilor grupului de cercetare;

Responsabil: coord. Gibă Alexandra

Faza de documentare: iunie 2008 – iulie 2008

In această fază a lucrării vom strânge cît mai multe informaţii şi documentaţie legată de tema de specialitate, reviste de specialitate, ziare, internet, proiecte de specialitate, articole din străinătate.

Vom studia metodele de analiză precum şi aparatura necesară efectuării analizelor.

Responsabil: echipa de cecetare

Prelucrarea materialelor şi clarificarea ideilor: iulie 2008

La sfârşitul lunii iulie echipa de cercetare se va reuni in vederea stabilirii duratei si temperaturilor de depozitare a făinii şi de coacere a pâinii.

Responsabil: echipa de cercetare

Resurse materiale

- făină albă tip 650, făină neagră tip 1350, făină de secară, făină integrală;

- pâine albă, pâine neagră, pâine integrală, paine de secară;

- laborator de analize fizico-chimice;

- bibliografia necesara disponibila;

Resurse umane

- echipa de cercetare;

- colaboratorii;

Resurse financiare

- achiziţionarea cerealelor; -chirie spaţiu pentru depozitarea cerealelor;

- costul analizelor de laborator;

Preview document

Planificarea Activității de Cercetare Științifică - Pagina 1
Planificarea Activității de Cercetare Științifică - Pagina 2
Planificarea Activității de Cercetare Științifică - Pagina 3
Planificarea Activității de Cercetare Științifică - Pagina 4
Planificarea Activității de Cercetare Științifică - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Planificarea Activitatii de Cercetare Stiintifica.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Marketing Muzeal

Marketingul muzeal reprezintă un domeniu de activitate foarte slab dezvoltat la noi în ţara. De altfel, acest tip de activităţi, şi aici putem să...

Managementul calității învățământului superior

INTRODUCERE Managementul calitații totale este o abordare managerială destinată îmbunătățirii competitivitații, flexibilitații, eficacitații...

Metode și Tehnici de Cercetare Științifică

I.SCRIEREA UNUI ARTICOL ŞTIINŢIFIC Influenţa unor procedee din industria alimentară asupra caracteristicilor leguminoaselor (soia şi mazăre)...

Implementarea managementului calității la Universitatea din București

Capitolul I 1.1. Partea de implementare a sistemului ISO abordat UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI În urma auditului efectuat de către organismul...

Referențial EFQM pentru auto-evaluare - excelență în afaceri la SC Aem SA

CAPITOUL 1 Prezentarea generela a AEM SA Timisoara 1.1 DATE DE IDENTIFICARE: 1.2.Angajamentul conducerii: Întreaga noastră organizaţie este...

Râurile Desnățui și Terpezița Amonte de Fântânele

Introducere Categoria de arie protejată şi baza legală pentru aceasta Categoria IV Rezervații naturale, din cadrul categoriilor IUCN de...

Organizarea activităților logistice

Capitolul I : Introducere Succesul pe piata globala este garantat celor bine pregatiti, mobili, capabili sa comunice in orice situatie, loc sau...

Criminalitatea Violentă

1. Noţiunea şi tipurile infracţiunilor violente Violenţa este un fenomen la fel de vechi ca şi omenirea. O dată cu dezvoltarea civilizaţiei...

Ai nevoie de altceva?