Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3696
Mărime: 74.53KB (arhivat)
Publicat de: Melinda Gal
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. I. Cuprinsul planului de afaceri
  2. I. Cuprins
  3. II. O descriere generala a afacerii
  4. III. Produse si servicii
  5. IV. Plan de Marketing
  6. V. Plan operational
  7. VI. Management si organizare
  8. VII. Costuri pentru inceputul afacerii si capitalizare
  9. VIII. Plan financiar

Extras din referat

II. O descriere generala a afacerii

In urma studiilor efectuate, am ajuns la concluzia ca infiintarea unei ciupercarii prezinta reale sanse de reusita. Momentan pe piata din Romania cererea pentru ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta pentru acest produs.

Nefiind o cultura foarte complicata, dorim sa ne axam pe producerea de ciuperci in sistem intensiv, care urmeaza sa le livram marilor supermarket-uri din Timisoara, cu care am negociat contracte de colaborare.

Principalele obiective sunt:

Anul I de activitate: obtinerea unui profit net de minim 100.000 lei.

Anul II de activitate: cresterea profitului net cu 50%.

Anul III de activitate: cresterea profitului net cu 75%.

Anul IV de activitate: cresterea profitului net cu 100%

Anul V de activitate: obtinerea unei cote de piata de 30%.

Produsul nostru este adresat tuturor consumatorilor de ciuperci, adica majoritatea persoanelor interesate de o alimentatie sanatoasa, in mod indirect, clientii nostrii vor fi si restaurantele din Timisoara (majoritatea isi fac aprovizionarea cu ciuperci din supermarket-uri), deoarece folosesc ciupercile in diferite preparate.

Din punct de vedere al segmentului pe care ne vom dezvolta activitatea, acesta prezinta tendinte de crestere, momentan, consumul mediu pe cap de locuitor in Romania este de aproximativ 200 grame ciuperci / an, dar se preconizeaza o crestere a consumului de pana la 1.5 / 2 kilograme / an pe cap de locuitor in urmatorii ani.

Afacerea va fi condusa de cei 2 asociati, care participa in mod egal, atat la investitia initiala, cat si pe parcursul dezvoltarii afacerii.

III. Produsul

Ne propunem sa cultivam ciupercile Pleurotus, care au regim nutritional lignicol – celulotic, ele fac parte din Ordinul Agaricoles, impreuna cu ciuperca Agaricus Bisporus, insa cu deosebiri marcante intre ele. Din familia Pleurotus amintim:Pleurotus Ostreatus, Pleurotus Florida, Pleurotus Sajor – Caju, Pleurotus Djamor, si, o serie larga de hibrizi, obtinuti dupa ani grei de cercetari atat pe plan international cat si in tara, rezultand tulpini foarte rezistente cu precocitate ridicata, avand o eficienta economica superioara.

Detalierea principalelor soiuri:

Pleurotus Ostreatus este o ciuperca de cultura, cu palaria de culoare vanata, termic criofila, raspandita sub numele de Pastravul de Fag sau Burete de Fag si necesita la fructificare o temperatura de 10°C – 16°C.

Pleurotus Florida este o ciuperca de cultura de culoare crem, cu un regim termic termofil, necesitand o temperatura la fructificare de 20°C –23°C. Este foarte apreciata atat de cultivatori, datorita costurilor energetice scazute, cat si de consumatori, pentru aroma placuta.

Pleurotus HK 35, este un hibrid de inalta calitate, obtinut de vecinii nostri maghiari, care a reusit sa se impuna in Romania in detrimentul altor hibrizi performanti creati de cercetatori romani. HK 35 are palaria de culoare crem deschis si prezinta avantajul ca se comporta foarte bine atat la temperaturi scazute 10°C – 12°C, cat si ridicate 22°C –24°C, nefiind pretentioasa din acest punct de vedere. Palaria este puternic excentrica si situata asimetric fata de picior, adesea in forma de scoica, cu latimea de 5 – 15 cm, carnea sau pulpa palariei este compacta, consistenta la exemplarele ajunse la maturitate.

Pleurotus Djamor este o specie de culoare roz, foarte atragatoare atat prin nuanta deosebita cat si prin aroma placuta care se obtine in urma conservarii. In cultura emana un miros puternic, temperatura ideala pentru fructificare este de 21°C – 22°C. Aceasta ciuperca foarte apreciata peste tot, se cultiva rar in Romania.

Preview document

Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 1
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 2
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 3
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 4
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 5
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 6
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 7
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 8
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 9
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 10
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 11
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 12
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 13
Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Cultivarea Ciupercilor.doc

Alții au mai descărcat și

Plan afaceri - prepelițe

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri este întocmit de către firma A.F. PICOLA PRAHOVA , pentru obţinerea unui finantator SAPARD...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Multiplicarea banilor - înființarea unei ciupercarii - SC Champy

CAP. I Strategie de multiplicare a banilor 1.1 10 Idei de multiplicare a banilor 1. Ciupercărie 2. Gradiniţă 3. Sală Fitness 4. Centru de...

Planul de Afaceri - Concretizarea Funcției de Planificare a Managementului

CAPITOLUL I PLANUL DE AFACERI – CONCRETIZAREA FUNCŢIEI DE PLANIFICARE A MANAGEMENTULUI Un subiect de mare actualitate îl constituie evoluţia din...

Ciupercărie

Cap. 1. - DESCRIEREA AFACERII 1.1. Descrierea ideii de afaceri O afacere la indemana oricarui mic investitor o reprezinta cultivarea ciupercilor...

Politica agricolă comună

Introducere Lucrarea de față, intitulată „Politica Agricolă Comună”, aduce în discuție una din cele mai vechi politici adoptate de UE în anul...

Plan de afaceri - Ciupercărie Champignon

1. DESCRIEREA AFACERII 1.1. Descrierea ideii de afaceri O afacere la indemana oricarui mic investitor o reprezinta cultivarea ciupercilor...

Tehnica operațiunilor bancare - BRD Groupe Societe Generale, Iași

Cap.1.Prezentarea societăţii bancare.Istoric şi evoluţie. 1.1.Moment istoric 1923-1947 Istoria BRD începe în 1923, odată cu crearea prin lege a...

Plan de afaceri - ciupercărie Agaricus Bisporus

CAPITOLUL 1. DESCRIEREA AFACERII 1.1. Descrierea ideii de afacere O afacere la îndemâna oricărui mic investitor o reprezintă cultivarea...

Inițierea unei afaceri

1.Tipul afacerii Societatea comerciala prezentata in aceasta lucrare are la baza obtinerea de beneficii in urma cultvarii ciupercilor Agaricus...

Ai nevoie de altceva?