Pasta de Tomate

Extras din referat Cum descarc?

Pasta de tomate SULTAN
Concentratele de tomate, bulionul si pasta de tomate, sunt folosite in alimentatie pentru colorare si imbunatatirea gustului preparatelor alimentare si au o utilizare foarte larga. In afara de calitatile gustative ele au si o valoare nutritiva ridicata datorita continutului in glucide usor asimilabile, vitamina C, carotenoizi si saruri minerale.
Ingrediente: concentrate pasta tomata, sare 2%.
Produs pasteurizat fabricat in sistem de management al calitatii si sigurantei alimentului certificate conform ISO 9001 si ISO 22000.
Conditii de pastrare: in incaperi curate, uscate, ferite de razele soarelui si de inghet, la o temperatura de maxim +20?C si umiditate relativa a aerului de maxim 75%. Dupa deschidere a se pastra la rece (maxim +4?C).
Caracteristici organoleptice ale pastei de tomate:
- Masa omogena, densa, fin strecurata, fara corpuri straine: seminte, pielite, frunze; fara semne de alterare, respective de mucegai sau fermentare.
- Culoare rosie intense pana la rosie caramizie, uniforma in toata masa produsului.
- Gust si miros specific concentratelor de tomate; fara gust si miros strain: de afumat, ars, fermentare, mucegai; nu este admis gustul amar sau acru; la pasta de tomate cu sare, este admis gustul sarat, functie de cantitatea de sare adaugata.
Examenul organoleptic se efectueaza in conformitate cu prevederile SR 1754-94.
Materii prime folosite la fabricarea pastei de tomate
Materia prima pentru fabricarea pastei de tomate o reprezinta tomatele, care sunt receptionate la fabrica cantitativ si calitativ.
Pentru a obtine o pasta de tomate de calitate superioara este necesar sa se foloseasca o materie prima proaspata, la maturitate tehnologica, care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa aiba un continut ridicat de substanta uscata ( 5-7%). S-a stabilit ca prin reducerea continutului de substanta uscata cu numai 1% fata de continutul standard de 5%, se micsoreaza randamentul de fabricatie cu 15-20% si cresc costurile pentru apa, energie electrica si pentru aburi;
- fructele sa aiba culoare rosie intensa. Nu se admit tomate necoapte cu zone verzi, deoarece produsul finit capata o culoare inchisa si un gust de iarba;
- raportul dintre aciditate si zahar trebuie sa fie cuprins intre 0,1 si 0,2. La acelasi continut de zahar al tomatelor, dar printr-o crestere aproape neinsemnata a aciditatii, calitatea sucului scade simtitor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pasta de Tomate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!