Painea Elta

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric al Painii Naturale
Painea naturala cunoscuta sub denumirea de Azima era folosita inca din antichitate ( Egipt, Galileea, zona Marii Mediterane ), si mai ales la religiile antice avea mare importanta spirituala fiind considerata un dar din partea zeilor. Aceasta paine era nedospita si se prepara astfel: faina integrala de grau sau din diverse cereale, simpla sau combinata, era amestecata cu apa si apoi lasata sa se usuce la soare. Insa actiunea ei terapeutica era lenta, mai ales ca fermentatia amidonului din faina alba continuta producea balonare.
ELTA Universitate redescopera si repune in functiune Painea Naturala sau Azima ( realizata in premiera mondiala in Romania ) precum si Alimentatia Naturala!
Pana prin anul 1999, in cadrul ELTA Universitate painea naturala era preparata individual si avea in general urmatoarele ingrediente: faina integrala de grau sau grau incoltit, tarate, ulei presat la rece, putina apa de legume(sau alt lichid natural: lapte, zer) si diferite condimente. Se obtinea un aluat din care se modelau cu mana, dupa imaginatia fiecaruia, turtite plate ( numite ,,pituci" ) ce erau puse la uscat intr-un mediu cu circulatie de aer pe toate partile sau la soare. Pentru painea realizata din grau incoltit procesul era un pic mai laborios, caci acesta se obtinea(incoltea) in 2-4 zile, apoi era macinat cu ajutorul masinii de tocat, s.a.m.d.
Prin progresul cercetarilor, in 1999 se realizeaza Painea ELTA precum si instalatia industriala absolut originala pentru productie, creandu-se o fabrica. De data aceasta Azima are o combinatie de ingrediente ideala ( taratea de grau, zerul si chimenul ), iar efectele terapeutice sunt chiar neasteptate astfel, datorita calitatilor ei de poli-medicament, se poate preta perfect la nevoile intregii civilizatii actuale! Productia este si modalitatea de auto-finantare a Asociatiei care este non-profit, si a carei activitate este foarte extinsa ( laboratoare de cercetare in diverse domenii, studio de transmisiuni-Cursuri si Conferinte de Medicina Preventiva, AutoEducatie etc in direct pe Internet, s.a. ).
Painea Elta ( azima ) nu seamana cu painea obisnuita; din anul 1999 pana in prezent:
- s-a prezentat sub diferite forme: de placute(lamele), de biscuiti lungi, de crochete, batoane,etc.;
- in urma cu putin timp a fost produsa sub forma de covrigi de diametru 9 cm, grosime variabila de 2-4 cm.; 
- in prezent are forma de discuri (cu aproximativ acelasi diametru si grosime); 
- pe parcurs, de diferite specialitati: de post, speciala pentru diabet, granule ( Ali Papa ), cu alge marine, cu mere, cu porumb, cu ou, cu branza, cu floarea-soarelui, cu boia iute, cu apa de mare etc. 
Ingrediente - Paine naturala ELTA
Ingredientele principale sunt taratea de grau si zerul de la laptele de vaca ( pentru Paine Elta de post, se foloseste in loc de zer apa de legume ). De obicei, se adauga in compozitie si chimenul ( Carun Carvi ). NU CONTINE GLUTEN, DROJDIE, SARE SAU ALTI ADITIVI ALIMENTARI!
Compozitie bio-chimica
Tarata, din care se face aceasta paine naturala, apartine trisecalelor si in cazul nostru graului ( Triticum Aestivum ). Bobul de grau este format din elementele interioare si din cele exterioare; primele, in cazul alimentatiei naturale, nu mai prezinta interes; elementele exterioare devin asadar protagonistele unei alimentatii insolite determinata de acumularea majoritatii substantelor organice: enzime, proteine, vitamine, saruri organice, oligoelemente ( in fizica se cunoaste faptul ca electricitatea statica se acumuleaza la suprafata obiectelor ), dar si cantitati mici de pigmenti vegetali, fitohormoni, glicozizi, alcaloizi, taninuri etc.); lipidele bobului de grau ( cam 3-5% ), in special lecitine; existente in aceste componente, dar siin partea periferica a miezului ( cam 13-15% ); glucidele simple - monozaharide si dizaharide ( cam 3-5%); amidon ramas de la macinare ( o medie de 5-10% ); celuloza ca fibra vegetala insolubila ( procentajul majoritar, cam 50-60% ); apa vegetala, lichidul organic al bobului de grau ce determina o umiditate in tarate de aproximativ


Fisiere in arhiva (1):

  • Painea Elta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!