Referate pentru domeniul Industria Alimentara

doc

Tehnologii Actuale de Procesare

1. Introducere Berea este una din cele mai vechi bauturi cunoscute de om. Este de asemeni aproape cea mai raspandita bautura, care poate fi gasita pe fiecare continent sau cultura din intreaga lume.Cea mai mare cantitate de bere din lume este produsa din orz fermentat. Aproximativ, 17 milioane de tone de orz fermentat a fost produs in 2004, din care 43% a fost produs in tarile comunitatii europene (Rabobank International, Word Beer and Malt Map 2004). Maltul poate fi deasemeni folosit in distilarea alcoolului, si dupa procesare poate fi folosit ca diferite ingrediente folosite industria ... vezi detalii

pptx

Falsificarea Cafelei

Cafeaua este samanta fructului arborilor de cafea din familia Rubiaceae,ce cuprinde peste 60 de specii.Dintre acestea,doua specii:Caffea canephora Piene (Caffea robusta) si Caffea arabica contribuie in proportie de 99% la productia mondiala de cafea, celelalte (Liberica, Excelsa s.a.) reprezentand doar 1%. Organizatia internationala a cafelei (ICO), in anul 1994, deosebeste urmatoarele categorii de cafea : cafea pastai, cafea verde (boabe), cafea prajita (roasted sau toastata), cafea solubila (numita cafea instant sau extract uscat de cafea) si cafea decafeinizata. Cafeaua poate fi un con... vezi detalii

pdf

Despre nuci, orz verde si banane

BANANELE Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce. Aflux de energie Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de e... vezi detalii

doc

Abator de porcine

La dispunerea incaperilor trebuie avut grija sa se asigure un flux continuu al productiei.Trebuie evitata amplasarea incaperilor cu produse comestibile in vecinatatea celor cu produse necomestibile. Abatoarele pot fi construite pe un singur palier sau pe doua paliere,dupa natura terenului si rezolvarea cerintelor tehnologice. In cazul constructiilor cu etaj se prevad hidroizolatii la pardoselile tuturor incaperilor situate la etaj in care au loc procese tehnologice umede. Este necesar ca transportul semifabricatelor sa nu se faca prin salile de lucru iar incaperile cu uz social sau sa... vezi detalii

doc

Uleul de Masline

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE 1.1. Introducere Argila este alcatuita din particule de minerale argiloase, la care se pot asocia si particule de silice si sescvioxizi. Prezinta un grad inaintat de dispersie, este coeziva si are plasticitate si aderenta ridicate. Detine o capacitate mare de retinere a apei, dar si o permeabilitate redusa. In acelasi timp, contine si elibereaza substante nutritive, are capacitate ridicata de adsorbtie cationica si prezinta proprietati coloidale ( coagulare, peptizare, adsorbtie ). Termenul argila, foarte general de altfel, este atribuit oricarui depozit alcatuit... vezi detalii

doc

Tratarea legumelor si ciupercilor

.1. Tratarea legumelor Schema procesului tehnologic de tratare a legumelor consta din urmatoarele operatii: receptionare, sortare, spalare, curatire, clatire si taiere. La receptionare se controleaza masa partidei si corespunderea legumelor standardurilor stabilite. Receptiona-rea legumelor nestandartizate este interzisa. Calitatea legumelor determina cantitatea deseurilor la prelucrarea lor, calitatea si valoarea nutritiva a preparatelor finite. Sortarea legumelor se executa dupa marime, grad de maturitate, forma si alti parametri, care decid destinatia lor culinara. La sortare se in... vezi detalii

doc

Taxa pe Valoare Adaugata

Utile pentru a se face inteles ulterior, o serie de definitii, se regasesc inca de la inceputus titlului VI al codului fiscal, al carui obiect de reglementare este taxa pe valoare adaugata. Astfel,au fost definite urmatoarele elemente: o Achizitii intracomunitare. Se considera achizitie intracomunitara de bunuri obtinerea dreptului de a dispune ,ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor , de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului , catre un stat membr... vezi detalii

doc

Vibes Lounge Bar

Ca noutate in peisajul bucurestean al lounge-urilor, Vibes Club apare cu o atmosfera eleganta, decorat cu mult bun gust, reprezentand locul ideal pentru o dupa-amiaza relaxanta in care esti rasfatat de canapele de piele, lumina difuza si muzica ambientala. Aici poti trai o seara sau o noapte deosebita in acordurile muzicii bune. Lasa-te cuprins de vibratiile noptii intr-un ritm si o atmosfera trepidanta pe care Vibes ti le ofera in fiecare zi a saptamanii, alaturi de cei mai buni. Program: Luni - joi : Bar&cocktail 17.00 - 02.00(ultimu client) Miercuri : Seara folk 21.00 Vineri : St... vezi detalii

docx

Efectul Consumului de Amfetamine Asupra Organismului Uman

Amfetaminele sunt un grup de substante puternice si inalt adictive care afecteaza dramatic sistemul nervos central. Aceste substante sunt derivati ai adrenalinei (epinefrinei) la care predomina efectele excitatoare centrale. De aceea sunt numite si ,,amine de trezire" sau ,,amine tonifiante". Majoritatea derivatilor amfetaminici sunt psihostimulenti, iar unii dintre ei au o anumita asemanare cu structura chimica a mescalinei si prduc efecte fundamental halucinogene. Restrictiile impuse utilizarii amfetaminelor la jumatatea anilor saizeci au dus la aparitia primelor laboratoare cl... vezi detalii

doc

Baze de Grasimi pentru Margarine

1. Generalitati Margarina a fost fabricate in 1869 de chimistul Mege-Mouries, prin baterea seului de vita cu lapte, ca inlocuitor al untului. Azi este recunoscuta ca un produs de masa tartinabil, cu calitati nutritionale, dar si ca grasime culinara utilizta in gospodarie sau in industria serviciilor alimentare, pentru prajit, preparare de produse copate si sosuri. Emulsie de tip apa in ulei, in care faza dispersa este apa (sau laptele), obtinuta prin amestecarea unor grasimi vegetale si eventual , animale cu apa (sau lapte) si cu unele materiale auxiliare (emulgatori, zahar, sare) prin u... vezi detalii

doc

Utilaje pentru Prelucrarea Mecanica a Carnii

Utilaje pentru despicare si portionare Utilaje pentru despicare si portionare sunt destinate despicarii carcaselor animalelor in jumatati si sferturi, tarnsarii carnii si regiuni anatomice, taierii oaselor si detasarii coarnelor de carcasa. In cateogoria acestor utilaje sunt incluse ferastraiele elecrice. Ferastariele elecrice utilizate in industia carnii, dupa felul de montare pot fi stationare sau mobile, iar dupa forma panzei, lamelare sau circulare (cu panza discoidala). Panza se confectioneaza din foaie de otel de 2-3 mm. Ferastraie electrice stationare Ferastariele cu panza lamel... vezi detalii

doc

Painea Elta

Scurt istoric al Painii Naturale Painea naturala cunoscuta sub denumirea de Azima era folosita inca din antichitate ( Egipt, Galileea, zona Marii Mediterane ), si mai ales la religiile antice avea mare importanta spirituala fiind considerata un dar din partea zeilor. Aceasta paine era nedospita si se prepara astfel: faina integrala de grau sau din diverse cereale, simpla sau combinata, era amestecata cu apa si apoi lasata sa se usuce la soare. Insa actiunea ei terapeutica era lenta, mai ales ca fermentatia amidonului din faina alba continuta producea balonare. ELTA Universitate redescoper... vezi detalii

doc

Descrierea Fluxului Tehnologic pentru Obtinerea Produselor Crud-Uscate

Fluxul tehnologic de fabricatie pentru carnatii si salamurile crud-uscate cuprinde urmatoarele etape : - receptia si depozitarea materiilor prime ; - transarea dezosarea si alegerea materiilor prime ; - receptie si depozitare materii auxiliare ; - receptie si depozitare ambalaje ; - scurgerea,zvantarea, intarirea si mentinerea carnii - formarea amestecului pentru tocare ; - pregatirea compozitiei ( tocarea ) ; - dezaerarea,compactizarea compozitiei si umperea in cilindri ; - umplerea si legarea batoanelor si siragurilor de carnati; - zvantarea si afumarea la rece ; - maturarea... vezi detalii

doc

Metode de Control Fizico-Chimice

Substantele minerale din faina, trasformate in ,,cenusa" prin calcinare, cuprind o serie de elemente ca: P, K, Na, Ca, S, Si, precum si Fe, Mn, F, I sub forma de urme. Continutul de Mg si Ca al fainii variaza simtitor in cenusa provenita din endosperm sau invelis, in timp ce continutul in K si P prezinta valori aproximativ constante pentru diferite parti anatomice ale bobului, din care provine faina. Substantele minerale din faina, in special prin aportul de calciu, influenteaza valoarea alimentara a produselor de panificatie; in procesul tehnologic un continut ridicat de substante mi... vezi detalii

doc

Actualitati in Producerea si Utilizarea unor Alimente Functionale

INTRODUCERE Produsele alimentare - practic , hrana de zi cu zi a omenrii au o importanta recunoscuta atat prin prisma necesitatii si utilitatii lor evidente , cat si prin ponderea valorica ridicata a productiei si serviciilor din acest domeniu in totalul economiei la nivel mondial, dar si national. In mod spe specific domeniul alimentar , managementul calitatii se imbina cu managementul sigurantei alimentelor fiind un concept considerat astazi la fel de important , dar mul mai evoluat , comparativ cu cel de securitate alimentara. Problema actuala la nivel mondial este alegerea de catre c... vezi detalii

Hopa sus!