Referate pentru domeniul Industria Alimentara

doc

Lecitina

1. Lecitina - prezentare generala In aceasta era a suplimentelor nutritive de inalta tehnologie nu prea mai auzim despre lecitina. In trecut insa acest derivat din soia era popular atat din considerente de sanatate generala, cat si pentru considerente culturistice. Lecitina este o fosfolipida, ceea ce inseamna ca acizii grasi sunt atasati de un schelet de fosfor. Alimentele bogate in lecitina in mod natural sunt ficatul, soia si in mod special galbenusurile de ou. Desigur, culturistii care arunca galbenusurile, pentru a manca numai albusuri, elimina de asemenea valorosul cotinut in lecitin... vezi detalii

doc

Alimentatie si Obezitate

Introducere Obezitatea este cea mai raspandita maladie de nutritie si se caracterizeaza printr-o acumulare de reserve de grasime in organism care depasesc greutatea fiziologica normala,acumulare care duce la cresterae anormala a greutatii.Un individ care se hranste bine ,care mananca in abundenta si se misca putin,este natural sa se ingrase.Este un individ sanatos si ingrasat numai din cauza circumstantelor.Cu exercitii fizice accentuate,diminuarea cantitatii de mancare si de bautura individual revine la greutetea lui de mai inainte,recapatandu-si proportia dintre talie si greutate. Obezi... vezi detalii

doc

Cositoare pentru Gard Viu

1. DATE GENERALE Cositoarele pentru gard viu au fost proiectate si construite pentru a oferi performante superioare si fiabilitate la calitate, confort, siguranta si durabilitate. Modelele HT- 245, 255, 2950, 2960, 2975 sunt foarfece de tuns garduri vii deosebit de usoare si usor de manuit, ce ofera productivitate ridicata in raport cu o greutate redusa si un motor cu o putere exceptional de mare. Forma ergonomica a manerelor si a elementelor de deservire fac utilizarea confortabila si lucrul cu foarfecele de tuns garduri vii neobositor. Dotarea foarfecelui de tuns garduri vii cu eleme... vezi detalii

docx

Caracterizarea merceologica a oualor

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentatia omului datorita atat bogatiei lui in factori nutritivi indispensabili organismului cat si gradului ridicat de asimilare a nutrientilor din compozitia sa (coeficientul de digestibilitate este de 80-95%). In vorbirea curenta, denumirea simpla de "oua" este atribuita oualor provenite de la gaini, deoarece acestea se produc, se comercializeaza si se consuma in cele mai mari cantitati.Mai rar sunt folosite in consum si oua de rata, curca, gasca, prepelita. Un alt criteriu de diferentiere a oualor este si marimea acestora; ast... vezi detalii

docx

Listeria Monocytogenes

1. Listerioza Listerioza este o maladie infectioasa, frecvent de origine alimentara, comuna omului si numeroaselor specii de animale (in particular rumegatoare), intalnita in special in tarile industrializate. Apare preferential la subiectii cu un sistem imunitar perturbat sau imatur, adica, la femeile insarcinate, la nou nascuti, la persoanele in varsta si la pacientii imunodeprimati ca urmare a unei afectiuni sau a unui tratament imunosupresor. Aceasta infectie se traduce prin forme invazive : bacteriemie/septicemie si infectii ale sistemului nervos central la noul nascut si la adult ia... vezi detalii

Hopa sus!