Referate pentru domeniul Industria Alimentara

doc

Cozonacul Traditional

Norme de securitate a muncii Protectia muncii este reglementata prin Legea 90/96 - legea protectiei muncii. Scopul cunoasterii normelor de protectia muncii este de a evita accidentele de munca in cadrul unitatilor de productie. Pentru ca muncitorii sa-ti desfasoare din plin activitatea si sa-si puna in scopul productiei intreaga lor capacitate de lucru, trebuie sa aiba conditii corespunzatoare pentru a putea fi prevenite accidentele si imbolnavirile profesionale. La depozitarea si pregatirea materiilor, normele prevad urmatoarele: o asezarea in stive a materiilor prime si auxiliare se ... vezi detalii

doc

Margarina

Tipuri de margarine si compozitia lor Margarina a fost fabricata in 1869 de chimistul Mege-Mouries, prin baterea seului de vita cu lapte, ca inlocuitor al untului. Azi este recunoscuta ca un produs de masa, tartinabil, cu calitati nutritionale, dar si ca grasime culinara utilizata in gospodarie sau in industria serviciilor alimentare, pentru prajit, preparare de produse coapte si sosuri. Margarina este un produs alimentar, care contine minimum 80% grasime si maximum 16% apa, in stare plastica sau fluida, o emulsie stabilizata de tip A/U, fabricata, in principal, din grasimi si uleiuri com... vezi detalii

doc

Materiale pentru ambalaje - sticla

Sticla este cel mai vechi material utilizat pentru confectionarea buteliilor si borcanelor destinate ambalarii produselor alimentare lichide si pastoase. Avantajele pe care le prezinta, o recomanda ca material ideal pentru scopul mentionat; astfel: - este un material igienic, usor de spalat, dezinfectat si sterilizat; - este transparenta, permitind vizualizarea produsului de catre consumator; totodata poate fi si colorata, in cazul in care produsul necesita protectie impotriva radiatiilor luminoase; - nu influenteaza caracteristicile organoleptice ale produselor; - nu permite patrundere... vezi detalii

pptx

Teniaze

Tenia face parte din familia cestodelor, fiind un parazit intestinal cu forma plata, asemanator unei panglici. Tenia nu poate trai de una singura, ea supravietuieste doar in intestinul uman sau al unui animal. Tenia (genul Taenia) in clasificarea stiintifica a animalelor este un gen care cuprinde mai multe specii de viermi plati paraziti, care au un scolex inarmat cu 4 ventuze si carlige. Cele mai raspandite infectii cu viermi plati sunt: Taenia Solium, transmisa prin ingestia carnii de porc Taenia saginata, transmisa prin ingestia carnii de vita, foarte raspandita in Franta Diphyllobothri... vezi detalii

doc

Tehnologia de obtinere a sucului de tomate

Rosiile reprezinta una din principalele legume utilizate in alimentatie in stare proaspata si avand cea mai mare pondere in industria conservelor de legume.Fructul este o baca de culoare verde la inceput,iar la maturitate rosu,roz,zmeuriu,galben ca lamaia,portocaliu sau chiar alb.Forma fructului este foarte variata si impreuna cu culoarea constituie un caracter de soi.Se pot intalni fructe de forma sferica,sferic turtita,ovoida,piriforma etc.Fructul poate fi neted sau incretit,mic,mijlociu,mare sau foarte mare. Culoarea fructelor de tomate se datoreaza proportiei in care se gasesc in fruct... vezi detalii

doc

Contaminarea Carnii cu Nichel

Capitolul 1 CARACTERIZAREA CONTAMINANTULUI Nichelul este un metal de culoare alb-argintie, lucios, relativ moale, rezistent si ductil, cu densitatea de 8900Kg/m, se topeste la o temperatura de 1455 C. Ca proprietati, este maleabil, ductil, tenace si se deformeaza plastic usor la rece. Este rezistent la actiunea substantelor organice si anorganice, cu exceptia celor care contin sulf si prezinta o mare rezistenta la coroziunea atmosferica. Se dizolva in acid azotic diluat, in timp ce fata de acidul azotic concentrat prezinta o stare de pasivitate. In natura se gaseste combinat cu sulf, a... vezi detalii

doc

Standardizarea Produselor Alimentare

STANDARDIZAREA PRODUSELOR ALIMENTARE Standardele definesc un nivel minim de calitate si permit alegerea obiectivelor si transparenta produselor; sunt standarde obligatoriu (cele mai numeroase) dar si facultative. Potrivit standardelor internationale de exemplu, fructele sunt clasate pe categori in functie de forma, calibru si calitatea lor dar si dupa prezenta unor defecte exterioare pe care le au. Carcaselede bovine, porcine si ovine sunt incadrate pe clase de calitate imediat dupa taiere, pe baza grilei EUROP folosita in toate tarile UE, dupa conformatia carcaselor si stare lor de ingr... vezi detalii

doc

Les Enzymes en Technologie Alimentaire

1) Introduction Lorsqu'au 19ieme siecle, Payan decouvrit la diastase (1833) et Bernard la lipase pancreatique (1849), nul ne pouvait imaginer qu'il s'agissait des premiers maillons d'une famille de biocatalyseurs susceptibles d'entrainer une revolution technologique 150 ans plus tard. L'avenir de ces "diastases" - converties en enzymes selon la proposition de Kuhne en 1878- pouvait d'autant moins etre percu, que l'on ignorait encore tout de la microbiologie, source principale des enzymes industrielles dont nous disposons aujourd'hui. C'est en effet la connaissance et la maitris... vezi detalii

ppt

Croissantul

Istoria croissantului Istoria ne spune ca armatele otomane doreau sa asedieze un mare oras si sapasera un tunel de sub zidul de aparare al cetatii pentru a patrunde.Un brutar a auzit zgomotul sapaturilor pe sub pravalia sa si a alertat comunitatea care a invins fortele musulmane.Pentru a sarbatori brutarul a copt cornuri sub forma de semiluna,emblema turcilor aratand-si astfel suprematia. Numele brutarului este Peter Windletter care a primit dreptul de a produce cornuri sub forma de semiluna pentru ca a alertat comunitatea. materi prime Faina Zahar Drojdie Grasime Apa Sare Lapte ... vezi detalii

docx

Teniaze

Teniaza cunoaste 4 forme de infectare, cauzate de cele 4 specii de tenie: 1) Taenia Solium - se transmite prin ingestia carnii de porc infestate. 2) Taenia Saginata - deosebit de raspandita in zona Frantei si este transmisa la om prin ingestia carnii de vita contaminate cu chisturi, ori larve de tenie. Infestarea se face prin proces oral, sau fecal, maini nespalate, mancare nepreparata corespunzator, din punct de vedere termic, sau contactul cu excremente umane, ori animale infestate. 3) Dphyllobotrium Latum - transmisibila prin ingestia carnii de peste crud. 4) Hemynolepsis Nana (tenia... vezi detalii

doc

Procedeul Tehnologic de Fabricare a Chefirului

Original din Caucaz, chefirul se fabrica in prezent in aproape toate tarile europene. Este rezultatul unei duble fermentatii lactica, produsa de bacteriile lactice (streptococi si bacili) si fermentatia alcolica produsa de drojdii. La baza preparari chefirului stau la baza granulele de chefir acestea sunt aglomerari decazeina asemanatoaremugurilor deconopida si care include micloflora specifica chefirului. Totodata consistenta de produse lactate dietetice produce o imbunatatire a micloflorei intestinale deoarece bacteriile lactice modificand ph-ul mediului intestinal determinand o inhibar... vezi detalii

doc

Politica Agricola si Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Viitorul dezvoltarii durabile in spatiul rural in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana Coordonatele dezvoltarii durabile in spatiul rural european Politica agricola a UE a optat in ultimii ani, printre altele, pentru prioritati noi legate de dezvoltarea durabila si protectia mediului inconjurator. Conform orientarilor din ultimul deceniu, PAC urmareste reglementarea si promovarea unei dezvoltari rurale durabile care sa asigure o mai buna coerenta intre politica de piete si de preturi si sa sustina dezvoltarea mediului rural, la nivelul tuturor sectoarelor sale caracteristi... vezi detalii

doc

Conservarea Carnii prin Congelare

Congelarea consta in racirea produselor alimentare pana la temperaturi inferioare punctului de solidificare a apei continute in produs, adica o racire cu formare de cristale de gheata. Scopul principal al congelarii este conservarea produselor alimentare perisabile. Din acest punct de vedere, congelarea, ca metoda de conservare, mareste durata admisibila de pastrare a produselor alimentare de peste 5 ... 50 ori fata de conservarea prin refrigerare. Marirea conservabilitatii obtinuta prin congelare (asigurandu-se si conditiile necesare depozitarii in stare congelata) se bazeaza pe efecte... vezi detalii

docx

Toxicologia Produselor Alimentare

E -URILE In Romania , laboratoarele nu pot detecta toti aditivi ce sunt introdusi in alimente , iar de mai multe ori produsul e introdus pe piata doar prin datele furnizate de producator. Conform normelor oficiale , prin aditivi alimentari se intelege orice substanta care in mod normal nu este consumata ca aliment in sine si care nu este utilizata ca ingredient alimentar characteristic , avand sau nu o valoare nutritive , prin a carei adaugare intentionata la produsele alimentare in scopuri tehnologice pe parcursul procesului de fabricare , prelucrare ,preparare, tratament , ambalare a un... vezi detalii

doc

Microbiologia vinului

Diversitatea sortimentelor de vinuri este dependenta de compozitia si caracteristica soiurilor de struguri, de calitatea si cantitatea microorganismelor care actioneaza in must si de factorii tehnologice de dirijare a activitatii microorganismelor de interes. Formarea vinului este conditionata de activitatea enzimatica a microorganismelor care ajung in mustul de struguri si care pot fi arbitrar incadrate in urmatoarele grupe: - microorganisme permanent utile: drojdii de fermentatie denumite si drojdii de cultura sau drojdii tipice care apartin genului Saccharomyces, cu specia Sacch.cerev... vezi detalii

Hopa sus!