Obtinerea Japonezelor

Cuprins referat Cum descarc?

MEMORIU EXPLICATIV
CAPITOLUL I : Tehnologia de obtinere a japonezelor
1.Reteta cadru pentru obtinerea japonezelor de 100g 
2.Schema tehnologica de obtinere a japonezelor
3.Materiile prime si auxiliare folosite pentru obtinerea japonezelor
3.1.Materiile prime
3.1.1.Faina
3.1.2.Apa
3.1.3.Drojdia
3.1.4.Sarea comestibila
3.2.Materiile auxiliare
3.2.1.Zaharul
3.2.2.Uleiul
4.Prepararea aluatului
4.1.Dozarea materiilor prime si auxiliare
4.1.1.Dozarea fainii
4.1.2.Dozarea lichidelor
4.2.Framantarea aluatului
4.3.Fermentarea aluatului
5.Prelucrarea aluatului
5.1.Divizarea aluatului
5.2.Modelarea
5.3.Dospirea finala
6.Coacerea
7.Depozitarea si pastrarea japonezelor
8.Livrarea japonezelor
CAPITOLUL II : Controlul calitatii japonezelor
CAPITOLUL III : Masuri specifice in industria alimentara-morarit si panificatie
1. Normele de protectie a muncii si P.S.I
2. Normele igienico-sanitare
3. Masuri de tehnica securitatii muncii
Anexe: documente necesare intr-o sectie de panificatie (fise de receptie, fise de magazie, rapoarte de productie, fisa produsului)
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

MEMORIU EXPLICATIV
Lucrarea de proiect intitulata ,,Tehnologia de obtinere a japonezelor" este structurata pe trei capitole dupa cum urmeaza:
I. Tehnologia de obtinere a japonezelor;
II. Controlul calitatii japonezelor;
III. Norme specifice industriei alimentare-morarit si panificatie;
IV. Anexe
Primul capitol contine reteta de fabricatie a japonezelor, schema tehnologica de obtinere a acestor produse si descrierea fiecarei operatii tehnologice de fabricare a japonezelor.
Al doilea capitol trateaza controlul calitatii japonezelor, defectele, cauzele si remedierile care pot aparea pe parcursul procesului tehnologic de obtinere a acestor produse de panificatie.
Al treilea capitol cuprinde normele specifice industriei alimentare-morarit panificatie:
- normele de protectie a muncii si P.S.I;
- normele igienico-sanitare;
- masuri de tehnica securitatii muncii.
In finalul lucrarii sunt atasate o serie de anexe ce cuprind documentele necesare unei sectii de productie cu profil de panificatie: fise de receptie, fise de magazie, rapoarte de productie si fisa produsului. 
CAPITOLUL I
TEHNOLOGIA DE OBTINERE A JAPONEZELOR
Japonezele sunt produse de panificatie care se folosesc in alimentatia omului datorita valorii nutritive pe care o au, furnizand organismului uman o serie de substante care ii sunt necesare activitatii vitale, mentinerii starii de sanatate si a conservarii capacitatii de munca.
Japonezele sunt produse de panificatie care se prepara din : faina, apa, drojdie, sare, zahar si grasimi (uleiul).
Se framanta aluatul prin amestecarea componentelor din reteta dupa care aceasta se lasa la fermentat timp de 40-60 min. la temperatura de 30-320C. Cand aluatul a fermentat se ia si se divizeaza in bucati de masa dorita, apoi fiecare bucata se modeleaza specific japonezelor. Dupa modelare, bucatile de aluat sunt introduse la dospitor pentru dospirea finala care se realizeaza la temperatura de 35-400C, timp de 25 min. Apoi tavile cu bucatile de aluat modelate sub forma de japoneze se introduc la cuptor in vederea coacerii la temperatura de 250-2800C timp de 25 min.
Dupa coacere, japonezele se pastreaza in conditii corespunzatoare pana la livrare.
Clasificarea japonezelor
I In functie de materiile prime si auxiliare folosite:
1. japoneze simple, cand reteta de fabricatie contine numai materii prime destinate obtinerii produsului;
2. japoneze cu adaosuri, cand reteta de fabricatie contine pe langa materii prime si alte materii care au rolul de a imbunatati calitatea produsului;
II In functie de desfasurarea procesului tehnologic avem:
1. japoneze, la care procesul tehnologic de obtinere a acestor produse decurge in doua faze: maia si aluat;
2. japoneze, la care procesul tehnologic decurge intr-o singura faza: aluat.
1. Reteta cadru pentru obtinerea japonezelor
(12 bucati/100g)
- 1 kg faina
- 0,025 kg drojdie
- 0,010 kg sare
- 0,040 l ulei
- 0,020 kg zahar
- 0,300 - 0,400 l apa
2. Schema tehnologica de obtinere a japonezelor


Fisiere in arhiva (1):

  • Obtinerea Japonezelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!