Norme de Igiena intr-o Fabrica de Procesare a Carnii

Cuprins referat Cum descarc?

o Reguli de buna practica si igiena pentru personal
o Reguli de buna practica si igiena pentru vizitatori
o Procedura generala de igienizare
o Igienizarea zilnica
o Procedura de igienizare a vestiarului si toaletelor


Extras din referat Cum descarc?

Reguli de buna practica si igiena pentru personal
o Accesul personalului in spatiile de productie se face numai prin zona vestiarelor
o Este interzis accesul in spatiile de productie prin alt loc in afara zonei vestiarelor
o Este interzisa isirea din spatiile de productie prin oricare loc in afara de zona vestiarelor
o Este interzisa intrarea in spatiile de productie a personalului cu afectiuni respiratorii, digestive, cutanate, urogenitale sau in cazul in care personalul are cazuri de boala contagioasa in familie. In acest caz persoana in cauza va anunta seful de tura inainte de intrarea in spatiile de productie.
o Persoanelor cu leziuni cutanate (plagi accidentale, taieturi) le este permis accesul in spatiile de productie numai daca au respectiva leziune acoperita cu un plasture impermeabil si vor purta manusi de protectie
o Dupa intrarea in vestiar, personalul muncitor se dezbraca de hainele de oras pe care le aseaza in dulapul individual, incaltamintea se pune pe raftul de jos in dulapul individual
o Personalul se echipeaza apoi cu hainele de lucru (acestea stau intr-un dulap separat) in urmatoarea ordine: pantalonii, incaltamintea, capelina de unica folosinta, care trebuie sa acopere in totalitate parul si urechile, bluza.
o Echipati in hainele de lucru, muncitorii pot intra in spatiile de productie numai dupa ce acestia isi vor spala mainile cu apa si sapun.
o Este interzisa depozitarea mancarii si a bauturilor in dulapurile din vestiare.
o Este interzis accesul cu lantisoare, bratari, inele, cercei, mancare, bautura, guma de mestecat, in spatial de productie.
o Este interzis bautul, mancatul, fumatul, scuipatul, mestecatul gumei in spatiile de productie.
o La intrarea in toaleta persoana este obligata sa se dezbrace de sort si de bluza echipamentului pe care le va agata in cuierul special amenajat
o La iesirea din toaleta este obligatoriu spalatul mainilor cu apa si sapun, apoi stergerea acestora dupa care muncitorul se echipeaza cu bluza si sort
o Personalul muncitor are obligatia sa mentina corespunzatoare starea de igiena a toaletelor
o Este obligatoriu spalatul pe maini dupa atingerea fetei, nasului, parului cu mana, precum si inainte de manipulare a carnii si produselor
o La sfarsitul programului de lucru intrarea in vestiar se face organizat, unde personalul muncitor se dezbraca de hainele de lucru pe care le pune in cosul pentru colectarea hainelor murdare, iar capelina de unica folosinta se depune la cosul de gunoi.
o Hainele murdare sunt preluate regulat (la 2zile) de o firma specializata pentru a fi spalate si calcate
Reguli de buna practica si igiena pentru vizitatori
o Accesul vizitatorilor in unitate se face organizat si numai insotiti de o persoana desemnata din conducerea unitatii.
o Inainte de intrarea in spatiile de productie, vizitatorii trebuie sa ia la cunostinta si sa-si insuseasca regulile de buna practica si igiena pentru vizitatori.
o Accesul vizitatorilor in spatiile de productie se face numai prin zona vestiarelor.
o Pentru accesul in spatiile de productie vizitatorii trebuie sa fie echipati complet (halat, capelina de unica folosinta, protectii pentru pantofi) conform normelor de igiena
o Este interzis accesul in spatiile de productie cu lantisoare, bratari, inele, cercei, mancare, bautura, guma de mestecat.
o Este interzis accesul vizitatorilor cu afectiuni digestive, respiratorii, cutanate, urogenitale.
o Vizitatorii au obligatia de a nu deranja personalul muncitor din sectiile de lucru.
o Este interzis ca vizitatorii sa atinga utilajele, ustensilele de lucru, echipamentul personanului muncitor precum si produsele.
o Vizitatorii au obligatia de a nu se indeparta de grupul din care fac parte si nici de persoana insotitoare.
o Iesirea din spatiile de productie se face organizat, sub supravegherea insotitorului, numai prin vestiar, unde vizitatorii se dezechipeaza de halat si-l pun in cosul pentru colectarea hainelor murdare, iar capelina si protectiile pentru pantofi sunt depuse in cosul de gunoi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Norme de Igiena intr-o Fabrica de Procesare a Carnii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!