Monocromatoare automate și manuale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se numeste monocromator orice aparat spectral care separa numai radiatia dintr-un anumit interval, ??, de obicei suficient de ingust, ce poate fi deplasat de-a lungul spectrului.

Schema de principiu a unui monocromator(desen fig.1)

Schematic, contructia unui monocromator consta de obiceidin doua obiecteve,L1 si L2, asezate simetric,in focarele carora se afla fanta de intrare , S1, si, respectiv, fanta de iesire, S2, si din elementul dispesivD. Printr-o reglare a elementului dispersiv se poate suprapune peste fanta de iesire acea imagine afantei de intrare care corespunde domeniului spectral cerut. Numai rareori, pentru a se trece de la un domeniu spectral la altul, se deplaseaza fanta de iesire sau fanta de intrare.

Constructiile de monocromatoaree se remarca printro foarte m,are diversitate. In prezent, apareatelke cu lentile si cu prisme sunt inlocuite din ce in ce mai mult cu aparaste cu retele de difractiesi cu obiective-oglinzi. Aceasta se datoreaza mai aoles faptului ca ast fel de aparate trebuie sa aiba o lumionozitatecat mai mare. In plus proprietatile lor principale depind foarte putin de lungimea de undea ceea ce permite foflosirea unui singur aparat intr-un foarte larg domeniu al spectrului. De cele mai dese ori ele sunt dotate cu replici, uneori intersanjabile. Totusi monocromatoarele cu prisma sunt larg raspandite, in special pt domeniul vizibil alaspectrului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monocromatoare automate si manuale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 815 cuvinte
Nr caractere:
10 307 caractere
Marime:
15.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Monocromatoare automate si manuale, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!