Mierea de Albine

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins
1. Nominalizarea si definirea marfurilor
2. Sortimentul de marfuri, clasificat dupa criterii merceologice
3. Criterii de calitate standardizate
4. Ambalarea si etichetarea marfurilor analizate
5. Thrmene de valabilitate si conditii de pastrare
6. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Mierea de albine este un produs alimentar nativ, cu o valoare nutritive ridicata(valoare
energica 315-325Kcal/100g) si cu rele insusiri dietetice si terapeutice, utilizabila inalimentatia tuturor contingentelor de consumatori. Rezulta prin prelucrarea de catre albine (Apis melifera L) a nectarului florilor sau a manei secretate de o serie de insecte parasite care traiesc pe diferite parti ale unor arbori ori a altor surse de zahar accesibil.

2. Sortimentul de marfuri, clasificat dupa criterii merceologice

Dupa origine mierea se clasifica in:
- Miere florala
- Miere extraflorala
- Miere de mana
In functie de modul de prelucrare mierea de albina se clasifica in:
- Miere de figure
- Miere obtinuta prin scurgere libera
- Miere obtinuta prin centrifugare
In functie decalitate se clasifica astfel: 
- Miere superioara, in care se incadreaza mierea poliflora, monoflora si de padure cu insusiri superioare, recoltata de albine din florile de tei, salcam, izma, faneata de deal, mana de conifere sau alte surse de zahar
- Miere de calitate I in carese incadreaza mierea poliflora side mana cu insusiri inferioare

Mierea florala

Mierea de coriandru- de culoare deschisa, asemanatoare cu cea de salcie, in primele
doua saptamani de la extractie are un gust neplacut, dar lasata in maturator descoperita, isi pierde acest miros ajungand o miere suava excelenta
Mierea de floarea soarelui-in sedimentul ei granulele de polen ajung uneori pana la
100 %. Datorita continutului mare de glucoza, cristalizarea se declanseaza mult mai repede fata de celelalte sorturi de miere, uneori chiar in faguri, extractia ei trebuind sa se faca repede. 
Mierea de izma-Este recomandata pentru afectiunile de stomac si intestine .
Mierea de iarba neagra-Este buna pentru anemici, clorotici si in afectiunile sistemului 
nervos.
Mierea de levantica-Este recomandata celor epuizati fizic si nervos.
Mierea de menta-Are aroma mentei si gust dulce, consistenta uniforma, vascoasa, 
cristalizeaza in granule marunte, incomplet. Are culoare verzui-brun roscata si se recolteaza in cantitati mari in Delta Dunarii si zonele de inundatie ale acesteia. Contine o cantitate mare de vitamina C si datorita calitatilor nutritive si terapeutice, se cauta pentru consum.
Mierea de paducel-Este foarte buna pentru bolnavii de inima.
Mierea de rapita-Este de culoare galbena-deschisa, foarte dulce, are un gust si miros 
placut, cu o consistenta densa, dizolvandu-se greu in apa. Se cristalizeaza la 10-12 zile de la extractie, chiar in faguri, luand o culoare albicioasa si usor galbuie. De aceea recoltarea trebuie facut rapid, la terminarea infloririi.
Mierea de rozeta-Face parte din prima categorie, fiind de o calitate exceptionala - 
dupa gust si aroma.
Mierea de trifoi-Este considerata cea mai buna ca savoare si prezentare. Este bogata in 
vitamine (B1, B2, C) culoarea variind in functie de specia de la care provine (alba la trifoiul alb pitic, galben-rosietica la celelalte varietati). Cristalizeaza lent.
Mierea de verigariu si cea de salba-Este buna pentru stomac si intestine, fiind si 
laxativa.
Mierea de zburatoare-Este de culoare deschisa, foarte gustoasa dar, cristalizeaza repede.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mierea de Albine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!