Microorganisme Utile in Industria Alimentara

Cuprins referat Cum descarc?

1. Definitie -  microorganisme

2. Clasificarea  microorganisme lor si caracterizarea principalelor grupe  cu importata in industria alimentara

2.1 Clasificarea generala a microorganismelor

2.2 Caracterizarea principalelor  grupe de microorganisme  cu importanta in industria alimentara

3. Microorganisme utilizate in industria alimentara

3. 1. Microorganisme utilizate in industria laptelui

3. 2. Microorganisme utilizate in industria branzeturilor 

3. 3. Microorganisme utilizate in industria carnii 

3.3.1.Culturi starter utilizate in industria preparatelor din carne

3. 4. Microorganisme utilizate in industria vinului

3. 5. Microorganisme utilizate in industria panificatiei

3. 6. Microorganisme utilizate in prelucrarea legumelor si fructelor

4. Factorii care influenteaza pastrarea calitatii produselor alimentere

Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Pentru diverse subramuri ale ind. alimentare, in tratarea microbiologiei produselor de origine animala si vegetala se prezinta sursele posibile de contaminare (interna sau externa) utilizarea culturilor starter in biotehnologii alimentare si rolul procesulor microbiologice in fabricarea, conservarea si asigurarea calitatii produselor alimentare.
1.  Microorganisme , sunt sisteme complexe, mono- sau pluricelulare, cu celule de tip procariot sau eucariot, inzestrate cu un metabolism propriu si continuitate genetica, foarte diversificate ca forma, dimensiuni si activitate metabolica.
MICOBIOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTARE - stiinta cu caracter aplicativ care studiaza structura, proprietatile, morfofiziologia organismelor cu implicatii in industria alimentara pentru cunoasterea urmatoarelor grupe de microorganisme : 
- microorganisme utile folosite sub forma de culturi starter pentru procese fermentative care stau la baza dezvoltarii subramurilor industriilor alimentare: drojdiile fermentative folosite la fabricarea berii, a vinului, a alcoolului etilic, in panificatie; bacteriile lactice si propionice folosite in industria laptelui si la conservarea produselor alimentare;
-  microorganisme daunatoare care produc alterari ale alimentelor sau care prin consum de alimente contaminate produc imbolnaviri ale consumatorului.
Microbiologia produselor alimentare sta la baza controlului microbiologic si igienico-sanitar in diferite procese tehnologice pentru a asigura obtinerea unor produse de calitate, prin respectarea normelor si standardelor microbiologice.
MICROBIOLOGIA INDUSTRIALA - stiinta de investigare si control a fermentatiilor, respectiv a acelor procese industriale catalizate de catre microorganisme selectionate sau de enzime produse de acestea, procese industriale din care rezulta un produs cu valoare economica, un produs eficient.
In prezent, cu ajutorul microorganismelor, se obtin peste 200 de produse la scara industriala, avantajos, numai pe cale microbiana:
- alcool: etilic, metilic, butilic, izopropilic;
- acizi: citric, lactic, gluconic, acetic, kojic, ustilagic;
- proteine; aminoacizi;
- enzime; vitamine;
- antibiotice; insecticide biologice.
In cantitati mici se obtin hormoni, interferon, insulina.


Fisiere in arhiva (1):

  • Microorganisme Utile in Industria Alimentara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Banu C. ,,Tratat de industrie alimentara - Tehnologii alimentare",vol II, Ed. ASAB, Bucuresti, 2009.
Corina Dana Misca - Microbiologie alimentara, Ed. Mirton, Timisoara 2001.
3.http://conspecte.com/Merceologia-marfurilor-alimentare/microbiologia-fructelor-legumelor.html.
http://conspecte.com/Merceologia-marfurilor-alimentare/pastrarea-si-garantarea-calitatii-produselor-alimentare.html.
Darie N., Ognean C. F.,  Ognean M. ,,Efectori in panificatie si inocuitatea lor", Ed. Alma Mater, Sibiu, 2006.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!