Cresterea cerintelor consumatorilor pentru: produse de buna calitate proaspete, nutritive convenabile din punct de vedere economic economisire de timp la prepararea lor ambalaje care sa reduca poluarea mediului inconjurator sa fie mai putin toxice usor de utilizat PARTICULE ACTIVE MICROINCAPSULATE Microincapsularea - tehnica prin care un material sau un amestec de mai multe materiale poate fi acoperit cu un alt material sau incorporat intr-un alt material Formularea corespunzatoare a invelisului permite: - stabilizarea materialul incapsulat - sa nu reactioneze cu substanta activa - sa nu o deterioreze Realizarea unui produs microincapsulat reusit depinde de: selectarea unei compozitii corespunzatoare a invelisului (materiale recunoscute ca sigure: GRAS = generally recognized as safe) alegerea procesului corespunzator de microincapsulare fezabilitatea produsului si a productiei, incluzand investitia, costurile de operare si alte cheltuieli Importanta microincapsularii in ambalarea alimentelor: poate prelungi termenul de valabilitate al alimentelor poate sa imbunatateasca calitatile nutritionale si aspectul produsului contribuie la siguranta alimentelor prin inhibarea cresterii microorganismelor patogene si de alterare .
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.