Microbiologia Cerealelor

Extras din referat Cum descarc?

Definitia cerealelor: grup de plante din familia gramineelor, ale caror boabe servesc la alimentarea oamenilor si a animalelor precum si in diferite industrii.
Microbiota ,,de camp''
Bacterii nesporulate Pseudomaonas herbicola,Pseudomonas fluorescens, Xantomonas translucens;
Fungi Alternaria, Cladosporium, Helminthosporium, Nigrospora, Fusarium,Mucor,Rhizopus;
Drojdii Saccharomyces, Candida, Rhodotorula, Sporobolomyces.
g.Pseudomonas g.Alternaria g. Candida
Microbiota ,,de depozit''
Bacterii nesporulate Sarcina, Micrococcus, Enterobacter, Escherichia;
Bacterii sporulate Bacillus, Clostridium;
Mucegaiuri Aspergillus, Penicillium.
g.Escherichi g. Clostridium g. Penicillium
Microorganismele mai importante care afecteaza calitatea cerealelor panificabile sunt reprezentate in tabelul urmator:
g. Tilletia tritici produce Malura;
g. Ustillago Boala numita popular ,,Taciune''
g. Puccinia Rugina cerealelor
g. Fusarium Fusarioze
g. Tilletia tritici Malura


Fisiere in arhiva (1):

  • Microbiologia Cerealelor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!