Materiale pentru ambalaje - sticla

Extras din referat Cum descarc?

Sticla este cel mai vechi material utilizat pentru confectionarea buteliilor si borcanelor destinate ambalarii produselor alimentare lichide si pastoase. Avantajele pe care le prezinta, o recomanda ca material ideal pentru scopul mentionat; astfel:
- este un material igienic, usor de spalat, dezinfectat si sterilizat;
- este transparenta, permitind vizualizarea produsului de catre consumator; totodata poate fi si colorata, in cazul in care produsul necesita protectie impotriva radiatiilor luminoase;
- nu influenteaza caracteristicile organoleptice ale produselor;
- nu permite patrunderea vaporilor, gazelor, lichidelor;
- este inerta din punct de vedere chimic, neexistind riscul declansarii unor reactii chimice la contactul cu constituientii produsului;
- rezista bine la presiuni interne ridicate, fiind recomandata pentru ambalarea sampaniei, cidrului etc.;
- materia prima folosita la obtinerea sticlei este relativ ieftina si suficienta.
Datorita greutatii mari si rezistentei slabe la socurile mecanice si termice, sticla este concurata puternic de materialele celulozice, plastice si metalice. Cu toate acestea, ultimele realizari ale tehnologiilor de fabricatie (sticla ultrausoara, subtire, rezistenta la socuri termice si incasabila) deschid noi perspective ale utilizarii sale ca material de ambalare
Sticla este considerata materialul ideal pentru ambalaje datorita caracteristicilor sale si a avantajelor pe care le ofera ca ambalaj.
Sticla este utilizata cu precadere la ambalarea produselor lichide sau vascoase in domeniul alimentar, dar si in industria farmaceutica, la ambalarea produselor chimice etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Materiale pentru ambalaje - sticla.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!