Mașini și echipamente din industria alimentară

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1155
Mărime: 6.07MB (arhivat)
Publicat de: Bucur Soare
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Pasat
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI

Extras din referat

Despicarea carcaselor

Această operaţie are scopul de a uşura manipularea ulterioară a cărnii rezultate şi de a grăbi procesul de răcire a cărnii.

In terminologia curentă, în sens industrial şi merceologic, prin termenul "carcasă" se subânţelege animalul tăiat, prelucrat prin jupuire (în cazul porcinelor poate fi şi prin opărire sau pârlire), eviscerare, îndepartarea extremităţilor (care după caz sunt : capul, coada, membrele - de la gemmchi şi jaret în jos).

In funcţie de necesitate şi destinaţii, carcasele se prelucrează întregi, în jumatăţi (în majoritatea cazurilor) sau în sferturi (în prelucrarea pentru preparate).

Despicarea carcasei în jumătăți se realizează mecanic cu fierăstrae electrice de diverse tipuri.

Criteriile aprecierii merceologice au ca bază : specia, categoria de vârstă, starea termică, modul de prezentare, caracteristicile organoleptice, chimice şi bacteriologice. Din punct de vedere al stării termice, în industria cărnii este esenţială aprecierea merceologică respectiva a carcaselor, care pot fi : calde, refrigerate şi congelate, în funcţie de care se procedează la aplicarea procedeelor tehnologice adecvate.

Suprafaţa carcasei trebuie să fie curată, fără contuzii şi plăgi hemoragice, plaga de sângerare să nu prezinte cheaguri şi infiltraţii, sferturile să fie bine fasonate.

Caracteristicile organoleptice se referă la următoarele aprecieri : culoare, consistenţă, miros, aspectul grăsimii, aspectul măduvei.

Jarvis Modelul Buster IV - Fierastrau electric cu reglaj electric pentru divizare bovine si suine.

• Este folosit in majoritatea fabricilor din SUA pentru divizarea vitelor.

• Mai mic si usor de manipulat pentru cele mai bune solicitante aplicatii (de până la 180 de capete / oră / ferăstrău)

• Durata de viata a unei lame : 400-600 de carcase/lama.

• Este usor de igienizat, avand o carcasa plata si usor de deschis pentru o igienizare completa.

• Sistemul de antrenare este lubrifiat in baie de ulei pentru o functionare fara probleme.

• Conceput pentru un operator de linie, este foarte subtire pentru ca acesta sa aibe o vizibilitate buna.

• Este prevazut cu o aparatoare care inchide complet motorul pentru siguranta operatorului.

• Indeplineste standardele internationale pentru siguranta si igiena.

• Tara de origine: Canada

Specificatii tehnice Buster IV

Drive Electric

Motor power 3,3 hp / 2500 W

Operating Voltage 460 / 230 V, 3 phase, 60 Hz; other voltages and 50 Hz available

Capacity 180 head / hour

Control Handles

Electric Dual Anti-tie Down 12 v

Distance between Guides 17.75 in 451 mm

Blade Length 119.0 in 3023 mm

Overal Length 54 in 1372 mm

Drive Wheel Speed 620 rpm

Weight 190 lbs 86 kg.

Preview document

Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 1
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 2
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 3
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 4
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 5
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 6
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 7
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 8
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 9
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 10
Mașini și echipamente din industria alimentară - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Masini si Echipamente din Industria Alimentara.doc

Alții au mai descărcat și

Mașini și echipamente din industria alimentară - instalația de pasteurizare a laptelui

Introducere Ierarhizarea produselor de origine animal, în funcție de importanța economică și alimentară, plasează laptele pe poziția a doua,...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Caracterizarea județului Sibiu

I. ANALIZA SOCIO-ECONOMICĂ 1. DESCRIERE GENERALĂ Localizare Judeţul Sibiu, situat în centrul României, în partea de sud a Transilvaniei,...

SC Daas Impex SRL - bază de studiu privind elaborarea analizei economico-financiare

Activitatea oricarei firme se desfasoara intr-un mediu dinamic si agresiv. Problemele fundamentale cu care se confrunta fiecare firma vizeaza, in...

Materiale pentru echipamente din industria alimentară - Mașina de tocat carne

CAPITOLUL 1 GENERALITĂŢI Prelucrarea cărnii, ca şi celelalte ramuri ale industriei alimentare, necesită o serie de maşini, utilaje şi instalaţii...

Mașini și echipamente din industria alimentară - instalația de pasteurizare a laptelui

Introducere Ierarhizarea produselor de origine animal, în funcție de importanța economică și alimentară, plasează laptele pe poziția a doua,...

Bucătăria

I. Introducere Bucătăria reprezintă arta şi tehnica preparării alimentelor destinate consumului uman. Pana nu demult, bucataria era considerata...

Masini și Echipamente din Industria Alimentară

Notiuni introductive Utilajele din industria alimentară şi alimentaţie publică sunt maşini de lucru utilizate pentru efectuarea unor operaţiuni...

Mașini și echipamente din industria alimentară

1.Noţiuni teoretice ale procesului de frămîntat Frămîntarea este o operaţie fundamentală în tehnologia panificaţiei ce constă dintr-un proces de...

Impactul Industriei Alimentare asupra Mediului Înconjurător în Județul Sibiu

1. Noţiuni generale de management Conceptul de management cunoaşte 3 accepţiuni: activitate, grup de oameni care conduc o întreprindere şi...

Ai nevoie de altceva?