Introducere; Conditii de crestere si dezvoltare; Clasificare Productia de alimente; Probiotice si bioterapeutice; Efecte pozitive asupra organismului; Efecte negative asupra organismului; Metabolizare Stiati ca ?!? Bibliografie
Lactobacilii : Sunt bacili gram pozitivi, nesporulati, obisnuit imobili, acilati si acapsulati. Se prezinta sub forma de bastonas lung si subtire, unele specii produc pigment galben - portocaliu sau rosu - caramiziu si sunt drepti sau incurbati, cu laturile paralele, cu grosimea si lungimea variabile pana la polimorfism uneori filamentosi. Mediul de selectie pentru izolarea din prelevate in care lactobacilii predomina este mediul MRS (Man, Rogosa, Sharpe) cu pH 6,2-6,4. Izolarea lactobacililor din alimente si bauturi necesita medii de cultura cu suplimente speciale. Temperatura optima de incubare este 37?C Genul Lactobacillus in prezent consta din peste 125 de specii si cuprinde o mare varietate de organisme. Pana in prezent nu exista o schema generala de clasificare, deoarece lactobacilli in anumite conditii de mediu isi pot modifica morfologia, ceea ce poate impiedica uneori identificarea si diferentierea speciilor;
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.