Intoxicatiile Alimentare

Extras din referat Cum descarc?

Intoxicatiile alimentare rezulta din folosirea unor alimente infectate cu agenti sau impurificate cu substante toxice de origine microbiana ori nemicrobiana. Ele prezinta o stare patologica acuta si pot evolua sub forma de cazuri sporadice, afectiuni de familie si de grup sau sub forma de izbucniri in masa, cand unul si acelasi produs contaminat este consumat de un numar mare de oameni. 
De regula, intoxicatiile alimentare se caracterizeaza prin tulburarea tractului gastrointestinal si nu sunt contagioase. Dupa consumarea alimentelor infectate ori impurificate cu substante toxice, timp de 15 minute - 24 ore, are loc perioada de incubatie, care se caracterizeaza prin dureri in abdomen, greata, voma (in unele cazuri aceste manifestari lipsesc, bunaoara la botulism, intoxicatii cu plante otravitoare s.a.), curand asociindu-se diareea, slabiciunea, dereglarea activitatii cardiovasculare, ridicarea temperaturii corpului pana la 38-40?C, apoi dureri musculare si alte simptome, in functie de cauza care a provocat intoxicatia. Desi cauzele intoxicatiilor alimentare sunt diferite, manifestarile lor au unele semne comune: incep brusc si acut, au un caracter exploziv pe fundalul unei sanatati depline. Spre deosebire de bolile contagioase, intoxicatiile alimentare sunt provocate numai atunci cand agentul patogen, care a nimerit in produsele alimentare, s-a inmultit ajungand la un numar enorm. Astfel se explica faptul ca intoxicatia alimentara poate fi provocata de un produs alimentar contaminat, atunci cand sunt incalcate regulile sanitare si tehnologice de pastrare, transportare si prelucrare a lui. Se stie ca unii agenti patogeni, din produsele alimentare, inmultindu-se, elimina toxine, care, nimerind in tractul (circulatie, trafic) digestiv, provoaca intoxicatia alimentara. In functie de etiologie, intoxicatiile alimentare se impart in trei grupe: 
1. microbiene,
2. nemicrobiene si 
3. cu etiologie (cauzele bolilor) necunoscuta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intoxicatiile Alimentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!