Intoxicații alimentare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intoxicatia este o stare bolnavicioasa produsa sub actiunea unei substante exogene sau endogene de natura organica sau anorganica, de provenienta vegetala, animala sau minerala, caracterizata prin tulburari profunde metabolice,uneori cu sfarsit letal.

Efectele toxice asupra organismului, apar in timp in raport de mai multi factori, unele mai prompt, altele mai lent.

Alimentele pot fi considerate factori ai mediului ambiant cu care omul stabileste relatii stranse in toata perioada vietii sale.Cea mai importanta si cea mai veche relatie este determinata de faptul ca alimentele furnizeaza organismului substante nutritive de care acesta are nevoie pentru asigurarea energiei necesare proceselor vitale, pentru sinteza substantelor proprii si repararea uzurii, precum si pentru formarea substantelor active (enzime, hormoni,etc) care favorizeaza desfasurarea normala a proceselor metabolice.

Alimentele trebuie sa asigure cantitati optime din toate substantele de care are nevoie organismul. Numai astfel alimentatia devine o cale eficienta de influientare favorabila a dezvoltarii armonioase fizice si mentale a organismelor tinere,de amplificare a capacitatii de munca si de adaptare la factorii de mediu.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intoxicatii Alimentare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 597 cuvinte
Nr caractere:
15 137 caractere
Marime:
19.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
intoxicatie, aliment
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!